Afbeelding

Drie tips voor een mooi zwembad

Advertorial

Veel Nederlanders brengen de zomer (opnieuw) thuis door. Als gevolg van corona durven veel mensen het namelijk nog niet aan om weer richting de zonnige vakantiebestemmingen te trekken. Om toch een beetje het vakantiegevoel te ervaren, koopt u mogelijk een zwembad voor in uw tuin. Hierdoor kunt u op zonnige dagen toch verkoeling zoeken zonder dat u hiervoor hoeft te reizen. Heeft u al een zwembad in uw tuin? Dan wilt u ongetwijfeld dat deze er mooi bij ligt. Helaas is dit (nog) lang niet altijd het geval. Bent u ook niet tevreden over de uitstraling van uw zwembad? Wij zetten hier 3 tips voor een mooi zwembad op een rijtje.

1. Koop een mooie zwembadrand
Heeft u een vast zwembad in uw tuin? Dan is deze waarschijnlijk ingegraven. Het zwembad is in dat geval afgewerkt met een zwembadrand. Zo’n rand wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo steunen veel mensen er bijvoorbeeld op als zij het water uit willen. Daarnaast kunt u op de rand gaan zitten om pootje te baden. Een zwembadrand is overigens niet alleen functioneel, maar ook decoratief. Deze rand draagt namelijk bij aan de uitstraling van uw zwembad. Is de rand van uw zwembad inmiddels al behoorlijk oud en versleten? Overweeg dan om hem te vervangen door een nieuwe. Uw zwembad krijgt hierdoor weer een mooie, frisse uitstraling.

2. Kleed de omgeving leuk aan
Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een zwembad in de tuin. De meeste mensen gaat het vooral om het zwembad zelf. Zij hechten niet of nauwelijks waarde aan de uitstraling. Begrijpelijk, want er zijn niet bijzonder veel mensen die het zwembad zien. Toch is sommige mensen er veel aan gelegen om een zwembad er mooi uit te laten zien. Dit kan allereerst met een mooie zwembadrand, maar u heeft nog meer mogelijkheden. U kunt zich namelijk ook richten tot de omgeving rondom het zwembad. Plant u kleurrijke bloemen of planten rondom het zwembad? Dan nodigt dit alleen maar meer uit om een duik te nemen. Zet bloemen en planten overigens niet te dicht bij het zwembad. De kans op blad in het water is dan namelijk een stuk groter.

3. Zorg voor schoon water
Een zwembad ziet er een stuk mooier uit als het water helder en schoon is dan wanneer het water smerig en troebel is. Daarom is het zaak om uw zwembad regelmatig schoon te maken. Zorg er daarom voor dat u een zwembadschepnet in huis heeft. Hiermee kunt u blaadjes, grassprieten en andere rommel uit het water vissen. Helaas vist u met zo’n net niet alle rommel uit het water. Na verloop van tijd kan er namelijk ook onzichtbaar vuil in het water komen. Daarom is het gebruik van een zwembadfilter aan te raden. Zo’n filter houdt de vuildeeltjes tegen, waardoor het water in uw zwembad schoon blijft.

Uit de krant