Afbeelding
Foto: PR

Hoeveel RAM heb jij nodig voor jouw Minecraft server?

Advertorial

Wat te doen tijdens de lockdown? Het zal je niet verbazen dat tijdens de Coronacrisis waarbij clubs, bars en restaurants al maanden dicht zijn de aanbieders voor minecraft hosting als paddenstoelen uit de grond schieten. Maar hoeveel RAM heb je eigenlijk nodig voor een beetje MC server? En waar kun je die het beste hosten? Je wil natuurlijk storingsvrij met meerdere spelers kunnen spelen en geen last hebben van DDos-aanvallen. Maar je hebt ook geen zin om financieel leeg te lopen op een server. Gelukkig kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Wil je bijvoorbeeld een classic MC-server maken dan heb je aan 1 GB RAM eigenlijk al genoeg. Maar je kunt ook kiezen voor 1.14 die je al laat draaien op 1.5GB. Neem je alleen genoegen met de nieuwste versie? Dan zul je toch een server met minimaal 2GB RAM nodig hebben. Vooral het aantal spelers dat speelt op jouw server is van invloed op de benodigde RAM-hoeveelheid. Speel je maar met een paar maatjes survival? Dan hoef je echt geen gigantische server te hebben. Dus hoe meer spelers je host, hoe groter je server moet zijn. Hieronder nemen we een paar verschillende scenario’s onder de loep en vertellen je wat de gevolgen zijn voor je minecraft hosting. 

Een plugin of mod maakt het verschil
Natuurlijk ga je je Random Acces Memory aanspreken als je plugins en/of mods installeert op je Minecraft server. Dus hoe meer je daarvan installeert hoe meer RAM je server gebruikt. De hoeveelheid is uiteraard afhankelijk van het aantal activiteiten binnen de desbetreffende plugin of mod. Een paar GB meer is echt meer dan genoeg voor een paar plugins, maar als je serieus aan de gang gaat met mods is het raadzaam om minimaal 5GB RAM te nemen om het allemaal lekker te laten draaien.

Upgraden kan altijd
Begin klein, upgraden kan altijd. Als het op een gegeven moment steeds drukker wordt op je server moet je wellicht upgraden. Bij de meeste hostingpartijen is dat heel snel en makkelijk te doen zonder dataverlies. Ook als het gaat om SSD-opslag hebben vrijwel alle hostingmanagers een eenvoudige tool waarmee je dat in een handomdraai uitbreidt.

Minecraft in Nederland
Het is verstandig om te kijken welke minecraft hosting bij je past. Ga hierbij niet alleen af op de laagste prijs, maar kijk ook naar de bescherming tegen DDos aanvallen en of je kunt rekenen op Nederlandstalige support. Ook is het handig als die support goed bereikbaar is en snel reageert.

Uit de krant