Afbeelding

Alles over het Wft Examen en de Wft opleidingen

Advertorial

Wil jij financieel advies uitbrengen aan consumenten? Dan moet je in het bezit van een Wft diploma zijn. Voorafgaan hieraan moet je een Wft examen afleggen. Er zitten bepaalde eisen aan het Wft examen waaraan elk instituut die de examens afgelegd moet voldoen. In dit artikel behandelen we alles omtrent het afleggen van jouw Wft Examen.

Wat is een Wft examen?
Een Wet op het financieel toezicht diploma. Dat is verplicht voor iedereen die financieel advies geeft of werkt in de financiële dienstverlening. Met dit Wft certificaat mag je jezelf financieel adviseur noemen.

Wft-adviesbevoegdheid
Na het behalen van je Wft-examen, ontvang je een Wft-diploma. Je bent hiermee bevoegd om bijpassende diensten te verlenen. In totaal zijn er negen verschillende Wft-modules, elk gericht op een eigen vakgebied. Je kunt de Wft-modules met elkaar combineren. Hierdoor krijg je bevoegdheid om over complexere onderwerpen te adviseren. Welke modules je moet combineren om een bepaalde beroepskwalificatie te behalen, vind je in het vakbekwaamheidsbouwwerk.

De verschillende Wft diploma’s
Er is niet een specifiek Wft diploma waarmee je financieel advies uit kunt brengen. Je hebt er 8 om uit te kiezen. Je begint altijd met het behalen van je Wft Basis diploma als fundament voor de andere specialisaties.

•        Wft Basis;
•        Wft Zorg;
•        Wft Consumptief Krediet;
•        Wft Schade Particulier;
•        Wft Vermogen;
•        Wft Inkomen;
•        Wft Schade Zakelijk;
•        Wft Hypothecair Krediet;
•        Wft Pensioen.

De beste Wft opleidingen volgen
Een Wft diploma behaal je niet zomaar. Je moet hiervoor een goede Wft opleiding voor volgen. De juiste opleiding zorgt ervoor dat je de meer kans heb op slagen. Een Wft examen moet namelijk voldoen aan specifieke eisen om de aan de wet te voldoen. Zo moet je een bepaald hoeveelheid uren hebben gedraaid en moet je een bepaald procent van de vragen juist hebben beantwoord van het examen om je diploma te behalen.

Wanneer kun je op examen?
Je kunt op examen gaan wanneer je onze digitale Wft-opleiding ter voorbereiding hebt gevolgd. De opleiding heb je volledig doorlopen en je hebt ook het e-leerlijn examen afgesloten met een voldoende. Je beschikt nu over voldoende kennis om het Wft-examen succesvol af te ronden.

Wanneer je examen hebt gedaan ontvang je binnen 48 uur het resultaat van DUO. Bij het halen van het examen, ontvang je een Wft-diploma. Een waardevol diploma voor de rest van je carrière.

De perfecte organisatie om je Wft examen te behalen
Hoffelijk Financieel is een erkend Wft-exameninstituut, met de meeste examenlocaties van Nederland. Onze locaties zijn over het hele land verspreid, zodat er altijd een examenlocatie bij jou in de buurt is. Naast Wft- en PE-examens bieden we ook een aantal examens gericht op onze vakopleidingen en op verschillende maatschappelijke thema’s.

Uit de krant