Afbeelding

Welke airco is geschikt voor mijn woning?

Advertorial

Wordt het ‘s zomers ook altijd behoorlijk warm in huis? Dan breng je het liefst zo min mogelijk tijd binnen door. Gelukkig kun je het een en ander doen om het in huis een stuk aangenamer te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een airco kopen. 

Dit apparaat voert de warme lucht af naar buiten en blaast koude lucht jouw woning in. Hierdoor daalt de temperatuur, waardoor het snel aangenaam wordt in huis. Wil je een airco kopen? Dan ontdek je al snel dat je nogal wat te kiezen hebt. Wij vertellen je hier welke airco geschikt is voor jouw woning.

Vast of mobiel?
Voordat je begint aan jouw zoektocht, raden wij je aan jezelf af te vragen of je een vaste of mobiele airco wilt. Bij een vaste airco krijg je te maken met een binnen- en buitenunit. Het apparaat wordt aan de muur bevestigd, waardoor je deze niet kunt verplaatsen. Een vaste airco moet je laten plaatsen door een installateur. Vind je dit zonde van het geld? Of wil je jouw airco kunnen verplaatsen? Kies dan voor een mobiele airco. Deze installeer je helemaal zelf. Daarbij komt dat dit apparaat beschikt over wieltjes, waardoor hij verplaatsbaar is.

Kijk naar het koelvermogen

Valt jouw keuze op een mobiele airco? Koop dan niet de eerste de beste airco die jij tegenkomt. Nee, kijk allereerst goed naar het koelvermogen (BTU). Hoe hoger dit vermogen is, des te beter het apparaat in staat is jouw huis te koelen. Vergeet ook niet naar het maximale oppervlak te kijken dat een airco kan koelen. Niet iedere airco is namelijk geschikt voor gebruik in grotere ruimtes.

Richt je tot een mobiele airco test
Veel mensen vinden het lastig om een geschikte airco voor hun woning te vinden. Geldt dit ook voor jou? Richt je dan eens tot een test mobiele airco. Deze test geeft jou inzicht in het koelvermogen, het maximale oppervlak en het energielabel. Op deze manier zie je in één oogopslag wat voor jou de beste airco is. 

Geen idee waar je zo’n test kunt vinden? Kijk dan eens op www.airco-review.nl. Hier worden talloze airco’s met elkaar vergeleken.

Uit de krant