Afbeelding

Advocaten echtscheiding: waar helpen ze mee?

Advertorial

Een echtscheiding is een hele vervelende situatie. Het is een moment waarop veel besproken moet worden met je partner en het is nodig dat alles in goede banen begeleid wordt. Want er kunnen nogal wat emoties bij komen kijken en dan is het wel fijn om het administratieve gedeelte in ieder geval op orde te hebben. Waar helpen advocaten mee als je in scheiding ligt?

Cijfermatig werk
Een echtscheiding is voor advocaten een cijfermatig werk. Er komen veel berekeningen bij kijken. Want, hoe wordt het geld verdeeld? Hoe wordt het huis verdeeld? En hoe zorg je ervoor dat alles zo eerlijk mogelijk verloopt. Een advocaat helpt bij het uitzoekwerk hiervan.

Kies voor een gezamenlijke advocaat
Als je verder geen conflict hebt tijdens je scheiding, dan is het het beste als je voor een gezamenlijke advocaat gaat. Deze persoon regelt dan voor beide partijen alles en het hoeft dan niet op een strijd uit te komen. Je hoeft het namelijk echt niet tot de rechtbank te schoppen als je in scheiding ligt! Sterker nog, hoe fijn zou het zijn als je in ieder geval nog door één deur kan?

Als er kinderen bij betrokken zijn
Als er kinderen betrokken zijn bij een scheiding, dan is dit des te pijnlijker. Je hoort weleens verhalen van partners die elkaar haten zodra ze uit elkaar zijn. Er spelen soms zoveel emoties mee dat het in sommige situaties niet meer te houden is. Echter is het wel verstandig om zo rustig mogelijk te blijven voor de kinderen. De kids zijn slachtoffer hier en het laatste wat ze willen is schreeuwende ouders tegenover elkaar.

Een advocaat speelt dan niet zo’n grote rol bij het emotionele aspect, maar juist door de zakelijke aanpak kan deze kant wel wat verzacht worden. Misschien is het juist ook wel fijn om dingen zakelijk te zien in plaats van dat het draait om ruzies of huilbuien. Het is nou eenmaal een procedure die gestart wordt en die afgehandeld moet worden. Voor beide partijen moet je tevreden zijn, anders kunnen er juist ruzies ontstaan.

Voor de rechter
Het laatste wat een advocaat zelf wil, is dat de zaak wel naar de rechtbank moet. Soms is het helaas niet anders, maar natuurlijk zie je dit liever niet. Mocht dit wel nodig zijn, dan zal de advocaat er alles aan doen om de rechter tot een rechtvaardig oordeel te laten komen voor de klant. Ook als dit nadelige gevolgen heeft voor de wederpartij, kijk op https://www.schouten-advocaten.nl/ voor meer informatie.

Doordat het een gevoelige kwestie is, is het van belang dat je een prettige klik hebt met je advocaat. Het is dan wel geen theekransje, maar het is wel belangrijk dat je vertrouwen hebt en goed met elkaar kan communiceren. Dat komt de zaak ten goede en uiteindelijk dus ook jezelf.

Uit de krant