Afbeelding
Partnerbijdrage

Het verschil tussen een naturapolis en een restitutiepolis

Advertorial

Heeft jouw zorgverzekeraar aangekondigd dat je aankomend jaar flink meer premie gaat betalen? Dan overweeg jij mogelijk over te stappen naar een andere verzekeraar. Dit dien je voor het einde van het jaar te doen. Ga bij overstappen nooit over één nacht ijs, want je moet op een aantal zaken letten. De prijs is uiteraard belangrijk, maar ook het soort polis speelt mee. Zorgverzekeringen maken onderscheid tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Veel Nederlanders hebben geen idee wat het verschil is tussen deze polissen. In deze tekst proberen wij jou dit zo goed mogelijk uit te leggen.

Restitutiepolis
Wat is een restitutiepolis? Deze vraag stellen veel Nederlander voordat zij overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Bij een verzekering met restitutiepolis heb jij als verzekerde een vrije keuze uit ziekenhuizen en zorgverleners. De meeste Nederlanders kennen dit beter onder de term ‘vrije zorgkeuze’.

Hoe zit het met een naturapolis?
Je weet nu wat een restitutiepolis is, maar hoe zit het met een naturapolis? Als jij voor een zorgverzekering met deze polis kiest, ben je niet vrij om te kiezen naar welk ziekenhuis of welke zorgverlener jij gaat. Als jij zorg wilt, moet je naar een zorgverlener waarmee jouw zorgverzekeraar een contract heeft. Alleen dan krijg je de zorgkosten volledig vergoed. Je kunt wel bij een andere zorgverlener terecht, maar dan draai je zelf op voor in ieder geval een gedeelte van de kosten.

Wat is de goedkoopste optie?
Veel mensen zoeken een goedkope zorgverzekering. In dat geval raden wij je aan om voor een zorgverzekering met naturapolis te kiezen. Omdat hier geen sprake is van vrije zorgkeuze, ligt de premie lager dan bij een zorgverzekering met restitutiepolis. Twijfel je wat voor jou de beste zorgverzekering is? Maak dan altijd een vergelijking. Dit kan makkelijk en snel via een vergelijkingssite. In het overzicht dat een vergelijkingssite jou biedt, zie je ook direct wat de zorgpremie voor 2021 is. Dit helpt jou om de beste zorgverzekering voor 2021 te kiezen.

Uit de krant