Afbeelding
Partnerbijdrage

Zo creëer jij een coronaproof kantoor

Advertorial

De hele wereld is nu al een tijd in de ban van het coronavirus. We hebben ons allemaal moeten aanpassen aan het zogenaamde ‘nieuwe normaal’. In het openbaar vervoer moeten er verplicht niet-medische mondkapjes worden gedragen en veel studenten krijgen vanuit huis online les. Ook werken er nog steeds veel mensen thuis. Merk jij dat jouw medewerkers liever op kantoor werken, maar heb jij geen idee hoe jij een veilige omgeving kunt creëren waardoor jouw werknemers het prettig vinden om op kantoor te komen? Geen probleem, wij geven je een aantal tips.

Creëer ruimte
Ieder kantoor is anders en beschikt over een andere indeling. Wel is het mogelijk om in ieder kantoor meer ruimte te creëren tussen de werkplekken waardoor werknemers verder uit elkaar kunnen zitten. Schuif bureaus uit elkaar en zorg dat hier een ruime anderhalf meter tussen zit. Houd hierbij rekening dat mensen op een bureaustoel zitten en nog wel eens heen en weer schuiven. Reken de anderhalve meter dus niet van bureau tot bureau, maar van stoel tot stoel.

Maak een duidelijke planning
De kans is erg groot dat de anderhalve meter afstand niet gerealiseerd kan worden wanneer iedereen op kantoor is. Maak dan ook een planning waarin te zien is wie op welke dagen op kantoor werkt. Op deze manier is het makkelijk om te managen hoeveel ruimte er tussen de gebruikte werkplekken is. Zijn er twee werknemers die normaal gesproken dichtbij elkaar zitten op dezelfde dag op kantoor? Laat een van hen dan op een flexwerkplek zitten om meer ruimte te creëren.

Voorzie de medewerkers van desinfectiemiddelen
Op alle bureaus die in gebruik worden genomen kun je tevens desinfectiemiddelen neerleggen. Denk hierbij aan desinfectiedoekjes of een hand-reinigingsgel. Het is immers belangrijk dat iedereen vaak zijn handen wast en desinfecteert om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Zorg er dus voor dat medewerkers ten alle tijden bij desinfectiemiddelen kunnen komen. Desinfectiedoekjes schaf je bijvoorbeeld hier aan.

Haal zitplaatsen weg
We hebben het al uitgebreid over de werkplekken gehad, maar ook de kantine is erg belangrijk. Dit is een plek waar medewerkers normaal gesproken dichterbij elkaar zitten dan de rest van de dag. Om te voorkomen dat medewerkers in de pauze te dicht bij elkaar komen, raden wij aan om enkele stoelen weg te halen. Haal bijvoorbeeld iedere tweede stoel weg om genoeg ruimte te creëren tussen twee zitplaatsen.

Heb jij nog tips om een kantoor coronaproof te maken? Laat het ons dan weten! 

Uit de krant