Partnerbijdrage

Fouten die vaak worden gemaakt bij het huren van kantoorruimte

  Partnerbijdrages

 Wil je een kantoorruimte huren, maar weet je niet precies waar je allemaal rekening mee moet houden? Zoals het totale kostenplaatje, het kantoortype en de officiële documenten. In dit artikel legt SKEPP je uit op welke punten je moet letten én waarom dit zo belangrijk is. Hierna word je zoektocht naar een kantoorruimte een stuk makkelijker!

Het totale kostenplaatje

Voordat je op zoek gaat naar kantoorruimte is het belangrijk dat je weet hoeveel je elke maand te besteden hebt aan het kantoor. Zo kun je direct filteren op basis van je budget. Zorg er dan wel voor dat je ook alle bijkomende kosten meerekent, zoals gas, water, licht en verzekeringen. Verder kun je denken aan servicekosten voor het gebruik van parkeerplaatsen, vergaderruimtes of de printer. Wanneer je het budget hebt vastgelegd, kun je de totale kosten van verschillende kantoorruimtes met elkaar vergelijken en zo bepalen welk kantoor het meest geschikt is voor jouw onderneming. 

Welke kantoortypes bestaan er allemaal? 

Het kostenplaatje is nauw verbonden met het kantoortype dat je kiest voor jouw bedrijf. Zo kun je kiezen voor een flexwerkplek, een kantoorruimte, een kantoorkamer of een heel kantoorpand. Het kantoortype dat je kiest, heeft direct invloed op het totale kostenplaatje. Bij de kantoortypes horen ook verschillende voorwaarden en services. Bepaal dus eerst wat je precies nodig hebt, voordat je aan je zoektocht begint. 

De officiële documenten 

Wanneer je jouw droomkantoor hebt gevonden, is het belangrijk om alle documenten goed door te lezen voordat je deze gaat ondertekenen. Weet je niet precies waar je op moet letten bij het controleren van deze documenten? Vraag dan hulp aan iemand die er verstand van heeft. Zo weet je precies waar je voor tekent en zul je achteraf niet voor onaangename verrassingen komen te staan. 

Hulp nodig in jouw zoektocht naar kantoorruimte?

Het vinden van de perfecte kantoorruimte kan nog best lastig zijn wanneer je niet precies weet waar je op moet letten. Daarom kan het verstandig zijn om een externe partij in te schakelen die jou kan adviseren in je zoektocht. De vastgoedconsultants van SKEPP helpen je gratis en vrijblijvend verder met het vinden van een geschikte kantoorruimte. Zo maak je geen onnodige fouten en huur je snel en makkelijk een kantoor dat bij jouw bedrijf past. 

Meer berichten