Afbeelding
Foto: Pixabay

Gooise drankjeugd baart scholen zorgen

Algemeen

REGIO - De middelbare scholen in 't Gooi slaan alarm over het 'zorgelijke' alcoholgebruik onder jongeren in deze regio. Het is tijd voor een mindshift, stellen zij. In het Comenius College in Hilversum is daarom voor een voor iedereen toegankelijke manifestatie. 

De in totaal achttien scholen benadrukken dat er pas echt iets kan veranderen als iedereen, waaronder sportverenigingen, gemeenten, horeca, ouders en de jongeren zelf, meedoet. Daarom nemen de scholen het initiatief om samen met de gemeentebesturen dit alcoholgebruik onder jongeren in het Gooi een halt toe te roepen. "Op dit moment zijn er nog teveel mogelijkheden voor onze jeugd om aan drank te komen en zijn er nog teveel jongeren en volwassenen die het normaal vinden dat je al alcohol drinkt voor je achttiende."

De manifestatie is vrijdag 1 december van 14.00 tot 15.30 uur in de aula van het Comenius College, voor alle leerlingen en ouders uit het Gooi. Ook van de partij zijn vertegenwoordigers van de verschillende school- en gemeentebesturen, net als burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum.

Tijdens de worden onderzoeksresultaten worden gepresenteerd, gaan gezondheidsorganisaties en ex-verslaafden met elkaar in discussie en is er cabaret.  Andere namen die meewerken zijn schrijver Özcan Akyol en Olympisch kampioen Ferry Weertman. 

Uit de krant