Bibliotheek heeft collectie meertaligheid uitgebreid

  Onderwijs

BUSSUM - Bibliotheek Gooise Meren heeft woensdag met een klein feestje de meertalige collectie in gebruik genomen. 

Er was veel vraag naar de tweetalige boeken. De bieb werkt sinds 2014 met de voorleesExpress en sindsdien wordt de vraag naar kinderboeken in de moedertaal toe. "Daarnaast is er ook een groeiende behoefte van ouders om samen met hun kinderen in het Nederlands te lezen. Immers, als een kind een grote woordenschat in de moedertaal heeft zal het de Nederlandse taal ook sneller beheersen," aldus de bibliotheek.

De collectie tweetalige boeken zijn prenten- en jeugdboeken in het Nederlands en tenminste 1 andere taal. Soms wel 3 andere talen zoals bij het boek 'Fiep in 100 woorden' van Fiep Westendorp.

Laagdrempelig
"In deze nieuwe collectie tweetalige boeken vinden ouders handvatten om samen met hun kinderen met taal en lezen aan de slag te gaan. Een aantal vrijwilligers van de VoorleesExpress heeft deze boekjes in hun gezinnen uitgeprobeerd. Het blijkt echt een concrete en laagdrempelige manier om het samen lezen vorm te geven."


1 reactie
Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

BussumsNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221902&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>