Afbeelding
Foto: Maarten van Haaff

Jozefschool speelt voorstelling ‘Paniek in de Kruitfabriek’

Onderwijs & Wetenschap

MUIDEN - In samenwerking met dansschool Cabriole uit Naarden heeft de Jozefschool vorige week twee keer gezorgd voor een spectaculaire schoolvoorstelling. 

De afgelopen zes weken hebben de kinderen uit groep 1 tot en met 7 hard geoefend en het resultaat was erg indrukwekkend, zegt schoolleider Marieke van de Weijer. “Al dansend en zingend gaven de kinderen het publiek een inkijkje in de geschiedenis van Muiden. De kleding en het decor maakte de beleving compleet.” De school sloot met dit optreden het schoolthema ‘De buurt’ af. 

In het publiek zaten naast de ouders ook buurtbewoners en samenwerkingspartners van de school. Ook de wethouder van onderwijs van de gemeente Gooise Meren, Jelmer Kruijt, was één van van de aanwezigen.

Het schouwspel werd opgevoerd in de gloednieuwe speelzaal, die voorzien is van een schuifwand waardoor de ruimte ook uitermate geschikt is voor voorstellingen. Zo hebben niet alleen de jongste kinderen een plek om te bewegen in de school, maar is er ook een ruimte in het gebouw waar alle kinderen de mogelijkheid hebben om hun talent te laten zien. De voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door het CMK (Cultuureducatie met kwaliteit).  

Afbeelding

Uit de krant