Afbeelding
Foto: Bob Awick

Bouw Huizerweg start, procedures gaan door

Buurt / wijk

BUSSUM - De bouwwerkzaamheden voor het nieuwe kantoorpand aan de Huizerweg 6-8 zijn in volle gang, ondertussen lopen er nog wel twee procedures. Een bij de Raad van State en een bij de gemeente van omwonenden.

Heyen Makelaars is dus gestart met de bouw. De omwonenden hebben bezwaar tegen de komst van het nieuwe kantoorpand en erfgoedvereniging Heemschut mikt op een uitspraak van de Raad van State dat de gemeente Gooise Meren fouten heeft gemaakt bij de procedures rondom het wijzigingen van het bestemmingsplan.

Heemschut was eerder al fel tegen de sloop van het volgens hen beeldbepalende woonhuis. Het woonhuis is inmiddels gesloopt, maar Heemschut liet het er niet bij zitten. "Het gaat nu om een principekwestie", aldus een woordvoerder van de erfgoedvereniging. Ze verwachten dat de Raad van State hen in het gelijk stelt. "Dit pand redden we er niet meer mee, maar we willen dat in de toekomst dit soort panden beter beschermd wordt." De Raad van State behandelt de zaak van Heemschut over twee maanden.

Uit de krant