Er komen twee appartementencomplexen.
Er komen twee appartementencomplexen. Foto's: Bob Awick
Foto's

Bouw Bensdorp gaat volgende week verder

Buurt / wijk

BUSSUM - De bouwwerkzaamheden liggen nu even stil in verband met de bouwvak, maar vanaf volgende week wordt er weer gewerkt op het terrein van de voormalige cacaofabriek Bensdorp.

Als alles volgens planning gaat wordt het hele project begin 2019 opgeleverd. De plek waar nu nog de bouwkeet van het bouwbedrijf staat wordt dan gesplitst in twee kavels van 285m2 en 308m2. Die twee kavels komen naar verwachting ook begin 2019 in de verkoop. Wie dat wil kan op die stek zijn droomvilla bouwen, zo is te lezen op de site van bouwbedrijf Noordersluis.

Sloop en bouw
Twee jaar geleden gaf de gemeente Gooise Meren groen licht voor de sloop van de voormalige cacaofabriek en de nieuwbouw. In januari 2017 werd gestart met de sloop die in juni was afgerond. Allen de oude Brosfabriek en de schoorsteen bleven behouden. Daarna ging het hard. Vanaf juli werd er vooral ondergronds gewerkt, onder meer aan de kelder van het zogeheten gebouw 'D'. Na de zomer verschenen er grote hijskranen. In oktober werd het dak op gebouw D geplaatst en nog geen jaar prijken er twee grote appartementencomplexen en krijgt ook de rest van het project steeds meer vorm. Beide appartementencomplexen hebben 40 woningen voor de verhuur. In een complex zijn dat huurwoningen voor de vrije sector, de andere is bedoeld voor sociale huur door woningcorporatie Dudok Wonen.


Uit de krant