Afbeelding
Foto: Bob Awick

Natuur Nieuw Cruysbergen wordt 'green deal'

Natuur en Milieu

BUSSUM - De natuur van Landgoed Nieuw Cruysbergen (het oude MOB-complex) wordt aangemeld voor 'green deal', een campagne door heel Nederland duizend hectare 'nieuwe stedelijke natuur' te maken. 

Doordat de natuur van Landgoed Nieuw Cruysbergen straks tot de 'green deal' behoort wordt er extra op gelet dat de natuur ook zo behouden blijft. De negen hectare Bussumse natuur voldoet aan alle voorwaarden om aan de 'green deal' te voldoen. Zo moet de 'green deal'-natuur aan de rand van een stad of dorp liggen, moet het openbaar toegankelijk zijn en moet het bovendien liggen op een nieuw ontwikkelde locatie. 

De gemeente meent dat Landgoed Nieuw Cruysbergen moet worden opgenomen als 'green deal'-grond omdat dat helpt met het vergroenen van Gooise Meren, waardoor de diversiteit van planten en dieren behouden en versterkt worden. "Tevens draagt het bij aan de bewustwording dat groen en natuur belangrijk zijn. Meer groen en natuur betekent een gezonde en aantrekkelijke woonomgeving en een belangrijke drijfveer voor vestiging in de gemeente Gooise Meren. Door natuurlijk groen naar de stad te halen en het gebruik van inheemse plantensoorten te bevorderen, verbetert ook de kwaliteit van stedelijke natuur. Dit vergroot de mogelijkheid van het groen om regenwater te bufferen, hittestress te voorkomen en luchtvervuiling te verminderen", zo stelt de gemeente. 

Uit de krant