Afbeelding
Foto: Antoon F. Bruggeling

Buurt 't Mouwtje bezorgd over verval parkje

Natuur en Milieu

BUSSUM - De buurtbewoners rond park 't Mouwtje hebben grote zorgen over de toestand van het park. Dat laten ze aan de gemeenteraad weten. Buurtbewoners presenteerden afgelopen week hun zorgen.

De bezorgde bewoners stellen dat 't Mouwtje momenteel heel erg verwaarloosd worden doordat het slecht onderhouden wordt. De verwaarloosde staat zorgt ervoor dat er steeds meer rommel wordt achtergelaten 

De buurtbewoners hebben de hoop dat het parkje onder handen genomen wordt en weer helemaal wordt hersteld, maar het ontbreekt een beetje aan inventarisatie en een meerjarenplan voor onderhoud. "Zonder dat is effectief onderhoud niet mogelijk", zo laat de buurt weten. 

Buurtbewoners: doe echt goed onderhoud
Volgens de buurtbewoners moet er echt aandacht geschonken worden aan het onderhoud van 't Mouwtje. "Het standpunt om een park op dezelfde wijze te willen onderhouden als bermgras en ander openbaar groen is voor de uitvoerenden frustrerend en voor de gemeente kostbaar", zo zeggen ze. De bewoners wijzen op de achterblijvende bestrijding van enkele voortwoekerende plantsoorten en de nu toenemende kosten daarvoor. 

De buurt heeft nu zelf een gespecialiseerd bedrijf gevraagd een offerte te maken om een inventarisatie van het onderhoud te doen. Deze wordt gepresenteerd aan de gemeente. 

Uit de krant