Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Gemeente: haal overhangend groen weg

Natuur en Milieu

GOOISE MEREN - Bewoners van Naarden, Bussum, Muiden, en Muiderberg die een tuin hebben met teveel overhangend groen, krijgen binnenkort een kaart in de brievenbus met het verzoek dit groen te snoeien. Doel is om de overlast voor fietsers en voetgangers tegen te gaan.

In de zomerperiode is het groen weer flink uitgegroeid, meldt de gemeente. "En dat leidt op sommige plekken tot overlast, voor bijvoorbeeld voetgangers, fietsers en rolstoelgebruikers. Ook kan het zicht op verkeersborden belemmerd worden."

Daarom gaan de medewerkers van de afdeling Beheer en Service van 21 augustus tot en met 1 september controleren op overhangend groen dat vanuit de tuinen groeit, en ongemak kan veroorzaken voor de gebruikers van de openbare ruimte. De eigenaar van een tuin met teveel overhangend groen, ontvangt een kaart in de bus met het verzoek het groen te snoeien. Na een paar weken is er opnieuw een controleronde.

Beter voor voetgangers, fietsers en rolstoelgebruikers
De gemeente vraagt inwoners om nu al het overhangende groen te snoeien. "Dat helpt de voetgangers, fietsers en rolstoelgebruikers. En hoe minder 'snoeiverzoeken' straks verspreid moeten worden, hoe beter."

Vooruitlopend op deze actie zijn de afgelopen weken al enkele kaarten uitgedeeld. Dit wordt incidenteel gedaan als de situatie om snel ingrijpen vraagt. De gemeente heeft zelf de afgelopen weken ook al actief de snoeisnaar ter hand genomen. Het meeste overhangende 'openbare' groen is daarmee nu op orde, aldus de gemeente. 

Uit de krant