Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Natuurmonumenten slaat alarm vanwege Australisch plantje

Natuur en Milieu

NAARDEN/BUSSUM - Natuurmonumenten slaat groot alarm nu op het Laegieskamp een Australisch plantje is gevonden, de zogenaamde Watercrassula. Medewerkers van Natuurmonumenten hebben afgelopen week geprobeerd al deze plantjes weg te halen. 

Het plantje kan geen schade toebrengen aan mens of dier, maar vormt wel een grote bedreiging voor inheemse en zeldzame planten zoals het moeraskartelblad en zonnedauw. De extreem woekerende watercrassula verstikt letterlijk alle andere planten. "Als de watercrassula de ruimte krijgt houd je geen enkele andere plantensoort meer over en zullen de oevers van het ven bedekt worden met een grote deken van watercrassula", zo laat Natuurmonumenten weten. De komende weken wordt goed opgelet of het plantje ergens terugkeert. 

Om te voorkomen dat de watercrassula zich verder verspreid roepen de boswachters van Natuurmonumenten op om uit de buurt van de vennen op het Laegieskamp te blijven. Onder schoenen of met schepnetten is de kans op verspreiding weer erg groot. Honden moeten aan de lijn blijven om te voorkomen dat ze het plantje meenemen.

Uit de krant