Afbeelding

Werk aan waterberger Karnemelksloot duurt tot maart

Natuur en Milieu

NAARDEN/BUSSUM - Het werk aan de waterberger aan de Karnemelksloot duurt nog zeker tot halverwege maart volgend jaar. Dat laat de gemeente weten. Het werk wordt daarmee wat later afgerond dan eerder verwacht.

De bouwvakkers hebben de koker ondergronds nu voor de helft aangelegd. Er wordt nu gewerkt op de Meerweg ter hoogte van de Laegieskampweg. Er moet nog worden doorgewerkt tot aan de Groot Hertoginnelaan. Het werk heeft wat langer geduurd vanwege problemen met grondwater en het verleggen van een elektriciteitskabel.

Wateroverlast
Er wordt gewerkt aan een waterbergsysteem om overlast na zware regenval te voorkomen. Als het nu hard regent, gebeurt het met regelmaat dat de Groot Hertoginnelaan en Koninginneweg onder water komen te staan. Het hemelwaterafvoerstelsel dat het water nu moet opvangen, kan het vele water amper aan.

De zogenaamde 'waterbergende afvoerkoker' vanaf de Meerweg naar de Karnemelksloot moet de problemen met wateroverlast straks voor een groot deel oplossen. De maatregelen zorgen ervoor dat Bussum meer 'regenproof' wordt gemaakt.

Opknapbeurt
Na de werkzaamheden aan de waterberger wordt er bovengronds nog gewerkt. Er gaat gewerkt worden aan een opknapbeurt voor de Meerweg en enkele aangrenzende straten. Er gaat gewerkt worden aan de weg en daarnaast worden er meer parkeerplaatsen aangelegd rond de sportvelden aan de Meerweg. Dat moet het parkeerprobleem daar oplossen.

Uit de krant