Afbeelding

Gedumpte kippen zorgen voor ravage op hertenkamp

Natuur en Milieu

BUSSUM - Een tweetal gedumpte kippen heeft voor een grote ravage gezorgd op het hertenkamp aan de Plantsoenweg. De beesten waren ziek en hebben andere kippen besmet. Het gevolg: er zijn al zeker tien kippen gestorven.

Dat er kippen gedumpt worden op het hertenkamp komt wel vaker voor, zo laat De Gooise Ark weten. "We hebben daar van ons zelf een paar kippen tussen de herten rondlopen. Mensen die kippen hebben hebben maar daar van af willen, gooien ze met regelmaat over het hek. Dat gaat gelukkig vaak goed. Tot voor kort gebeurde het wel eens dat er een haan tussen zat en de buurt vroeg gewekt werd. Nu heeft het echt hele desastreuze gevolgen. Heel erg sneu", vertelt beheerder Roselinde Hom. "We hebben helaas een hoop kippen moeten ruimen."

Beesten afstaan geen probleem
De beheerder roept de 'kippendumpers' op om geen beesten zomaar meer achter te laten. "Je kunt best je kippen aan ons afstaan als je ze niet zelf meer kan verzorgen, geen enkel probleem. Maar bel ons dan gewoon even, want voor een paar euro kun je je kippen gewoon afstaan. Dan kunnen we voorkomen dat het fout gaat en controleren we eerst of de kippen niet ziek zijn."

Van te voren bellen met het hertenkamp kan op 035-8200335.

Uit de krant