Screenshot van het filmpje.
Screenshot van het filmpje.
Video

Wolf gespot tussen Hilversum en Baarn? ‘Het kan ook gewoon een hond zijn’

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Op de grens van Hilversum en Baarn is mogelijk een wolf gespot. Op een filmpje is te zien hoe een viervoeter vanuit Anna’s Hoeve op de kruising richting A1 Amersfoort linksaf slaat de Oud-Eemnesserweg op. 

Een automobilist filmde het dier dinsdagmorgen vroeg. Het Goois Natuurreservaat is op de hoogte van het filmpje, zegt een woordvoerder, en twee boswachters hebben de omgeving verkend. “Maar alles is veilig. We hebben het wel gemeld bij het Wolvenmeldpunt, zoals dat hoort, en die doen onderzoek. Het kan maar zo. We doen alle voorbereidingen die we kunnen doen. Maar het kan ook niks zijn.”

In april meldde het Goois Natuurreservaat nog dat er die maand een wolf was gespot op de Westerheide. Die wolf is later teruggegaan naar de Veluwe en inmiddels overleden, vertelt coördinator Glenn Lelieveld van Wolvenmeldpunt. Hij heeft het nieuwe filmpje inmiddels ook gezien. “Maar we kunnen er niks van maken. Het kan ook gewoon een hond zijn. Dat is zelfs het meest waarschijnlijk.”

Voorlopig is er dus geen reden om in actie te komen en onderzoek te doen in het gebied, vertelt de zegsman, die nog even toevoegt dat er jaarlijks 4000 tot 5000 meldingen over heel Nederland binnenkomen. Toch gaat het zeer waarschijnlijk een keer gebeuren dat de wolf een plek vindt in ‘t Gooi. Lelieveld: “Het moet een plek zijn waar de wolf weg kan blijven van mensen én honden. Die zijn er in ‘t Gooi. Wanneer wij slapen, kunnen wolven in hetzelfde gebied verblijven.”

Zie HIER het filmpje. 

Uit de krant