Het educatieve programma bestaat uit een doorlopende leerlijn van groep 1 van het basisonderwijs tot 6 vwo.
Het educatieve programma bestaat uit een doorlopende leerlijn van groep 1 van het basisonderwijs tot 6 vwo. Foto: Gerke van der Hoef

Goois Natuurreservaat start met nieuw educatief programma

Natuur en Milieu

GOOISE MEREN - Het Goois Natuurreservaat (GNR) start - dankzij een legaat - een geheel nieuw educatief programma rond natuureducatie, natuurvoorlichting en natuurbeleving voor jongeren. Het bestaat uit een doorlopende leerlijn van groep 1 van het basisonderwijs tot 6 vwo.

Het programma ‘Leren in en over het Goois Natuurreservaat’ is mogelijk gemaakt door een grote financiële bijdrage van Vereniging Vrienden van het Gooi (VVG) en ontwikkeld in samenwerking met Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek. De VVG maakt dit programma mogelijk met een donatie van 200.000 euro. 

Vereniging Vrienden van het Gooi is door de heer Wim Binnendijk benoemd tot zijn enige erfgenaam, met als opdracht de opbrengst te besteden aan natuur- en milieueducatie voor jongeren. Besloten is een aanzienlijk deel van dit bedrag te doneren aan één groot bijzonder doel. GNR-teamleider Carla Kersbergen over deze bijdrage: “Het Goois Natuurreservaat is enorm blij met deze steun, want ook het Goois Natuurreservaat wil graag kinderen en jongeren in contact brengen met hun natuurlijke leefomgeving.” Het resterende deel van het vermogen is belegd in een fonds, waaruit jaarlijks donaties kunnen worden gedaan in overeenstemming met de wens van erflater.

Het nieuwe educatieve GNR-programma dat de komende drie jaar wordt opgezet, voldoet exact aan het doel. De Vereniging Vrienden van het Gooi is verheugd om op deze wijze bij te dragen aan de educatie van volgende generaties, om hen in contact te brengen met de natuur, te inspireren, te motiveren en om later de verantwoordelijkheid voor het beschermen van de natuur over te nemen.

Uit de krant