Ir. Jan van der Kolk.
Ir. Jan van der Kolk. Foto: PR

Lezing ir. Jan van der Kolk geeft ‘Zinspiratie’-lezing

Natuur en Milieu

BUSSUM - De nieuwe serie van twaalf ‘Zinspiratie’-lezingen gaat donderdagavond 29 september om 20.00 uur van start in het gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Meulenwiekenlaan 49. Het is de eerste uit een drieluik van groene lezingen. 

Ir. Jan van der Kolk begint zijn lezing met een schets van de belangrijkste milieukwesties op wereldschaal: de klimaatverandering, de verontreiniging van de bodem, water en lucht, de vermindering van de biodiversiteit, de eindigheid van grondstoffen en de noodzaak van hergebruik. Vervolgens wordt dit verder uitgewerkt naar de situatie in Nederland. Daarna worden de spanningen belicht die bij voortduring mogelijke oplossingen bemoeilijken. Afsluitend komt de druk op het milieu vanuit alle bedrijven en huishoudens aan de orde, waarbij wij met elkaar enkele opties zullen bediscussiëren die de druk op het milieu kunnen verminderen. 

Van der Kolk begon zijn loopbaan bij het VNO na zijn master milieukunde. Na enkele jaren en stapte hij over naar Deloitte, waar hij met partners een adviesgroep duurzame ontwikkeling opbouwde, die vervolgens verhuisde naar KPMG, waaraan hij jaren leiding gaf. Sinds vijftien jaar vervulde hij tal van zakelijke en maatschappelijke advies- en bestuursfuncties, onder andere voorzitter van de Raad van Advies van de ASN Bank respectievelijk van FORM International, lid van het algemeen bestuur van VNO-NCW. 

Erbij zijn? De toegang bedraagt 10 euro. Info: www.cciv.nl

Uit de krant