Afbeelding
Foto: PR

Bijen- en natuurmarkt groot succes

Natuur en Milieu

BUSSUM - De bijen- en natuurmarkt van Imkervereniging Bussum, die afgelopen zaterdag voor de 44ste keer werd gehouden, was een groot succes.

Ondanks de slechte weersvooruitzichten werd de markt ook dit jaar goed bezocht door jong en oud. De imkervereniging mocht ongeveer zeshonderd bezoekers welkom heten op haar prachtige locatie, de Bijentuin, een groene oase verscholen achter Kinderdagverblijf ‘t Mouwtje.

Veel kinderen hebben onder begeleiding van een imker een kijkje kunnen nemen in een bijenvolk. Dit bleek voor velen (ook de ouders) een indrukwekkende kennismaking met de wereld van de honingbij. Ook voor de andere activiteiten was veel interesse, bijvoorbeeld ‘honing slingeren’ en kaarsen rollen van bijenwas.

De markt bestond uit diverse kramen waar groenten en fruit van lokale boeren, kaas, delicatessen, honingwafels, bloemen en inheemse planten werden verkocht. En natuurlijk was er ook een kraam van de imkervereniging zelf, waar men allerlei soorten honing kon proeven en kopen.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Mogelijk in 2023 terugkeer van Proeverij van Gooise koren Bonte mix van koren zingt voor groot publiek; hele gezellige drukte in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:15
Afbeelding
Geweldig buurtfeest in Muidense wijk Noordwest Buurt & wijk 26 sep, 12:45
Afbeelding
Auto vanaf station Bussum-Zuid gestolen 112 26 sep, 12:03
Afbeelding
Wethouder Luijten en voorzitter BFC openen nieuw kunstgrasveld Sport 26 sep, 10:00
Logo
Afbeelding
Achterstallig loon is inzet Geschil tussen werkneemster en baas van Bos en Hei in Naarden; schikking tussen beide partijen blijft uit Algemeen 26 sep, 07:00
Afbeelding
Ondergrondse container opgeblazen met bom in Bussum foto’s 25 sep, 19:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Het ontstaan van Bussum Algemeen 25 sep, 10:55
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: 14 clubs doen mee in gemeente Gooise Meren Sport 25 sep, 07:59
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief