Foto Bob Awick
Foto Bob Awick Foto: Bob Awick

Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat

Natuur en Milieu

REGIO - Het is alweer even geleden, maar na twee jaar coronapauze houdt het Goois Natuurreservaat binnenkort weer een ouderwets schaapscheerdersfeest. Dit keer echter staat het feest helemaal in het teken van het 90-jarig jubileum en zijn er veel extra’s. 

Zo zijn er veel nieuwe activiteiten, demonstraties, een grote markt, muziek en workshops. En dat een heel weekend lang: op zaterdag 4 en zondag 5 juni. 

Bezoekers kunnen slenteren over het festivalterrein in en rond de Schaapskooi op de Blaricummerheide en genieten van de schapen die wachten tot ze aan de beurt zijn om geknipt te worden. Er is muziek en een bijzondere markt met kinderactiviteiten en workshops. 

Het feestprogramma met de tientallen activiteiten staat online. De aanmeldingen voor de verschillende workshops zijn gestart. Wie alvast een beetje in de stemming wil komen, kan kijken naar de minifilm en genieten van de mooie beelden van de kudde en de kunst van het knippen.

Traditie 
Het scheren van de schapen vindt één keer per jaar plaats in het eerste weekend van juni. Dit jaar moeten er 300 schapen geknipt worden. De lammetjes zijn pas volgend jaar aan de beurt. Zowel op zaterdag 4 als op zondag 5 juni zorgen minimaal tien scheerders ervoor dat de kudde van Laren én de kudde van Blaricum geknipt of geschoren wordt.

Op zaterdag 4 juni is het evenement geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 5 juni van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang voor het evenement is gratis. Kijk hier voor meer informatie.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Afbeelding
Midden-Nederland kampt met politietekort, ook Huizer burgemeester heeft zorgen Politie 19 mei, 10:01
Afbeelding
Betsasel: 'Het was aangrijpend en overweldigend' Onderscheidingen uitgereikt aan nabestaanden redders familie Veffer Cultureel 19 mei, 09:00
Afbeelding
Wethouder Boudewijnse opent nieuwe inspiratiekas bij de Groene Ruijter ‘Mooie mix natuurverrijking en werkgelegenheid’ Natuur en Milieu 18 mei, 15:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief