De voormalig waarnemend burgemeester van Gooise Meren is nu waarnemend dijkgraaf.
De voormalig waarnemend burgemeester van Gooise Meren is nu waarnemend dijkgraaf. Foto: Waterschap

Albertine van Vliet-Kuiper waarnemend dijkgraaf Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Natuur en Milieu

GOOISE MEREN - Albertine van Vliet-Kuiper is door de commissaris van de Koning in Noord-Holland beëdigd als waarnemend dijkgraaf van waterschap Amstel, Gooi en Vecht. 

Het waterschap zocht een tijdelijk waarnemer nadat de vorige dijkgraaf, Gerhard van den Top, werd benoemd tot burgemeester van de gemeente Hilversum. Van Vliet-Kuiper vervult de functie van dijkgraaf tot het waterschap een nieuwe dijkgraaf heeft gevonden. Naar verwachting wordt de wervingsprocedure voor de nieuwe dijkgraaf eind 2022 afgerond.

Ervaren bestuurder

Van Vliet-Kuiper is geboren in Rotterdam (1951) en studeerde culturele antropologie en sociale geografie aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Zij heeft jarenlange ervaring als bestuurder. Eerder was Van Vliet-Kuiper dijkgraaf van de rechtsvoorganger van waterschap Vallei en Veluwe en daaropvolgend tien jaar burgemeester van de gemeente Amersfoort. In de periode tussen 2011 en 2019 heeft zij in diverse gemeenten de functie van waarnemend burgemeester ingevuld, waaronder in de gemeenten De Ronde Venen en Gooise Meren. Ook was zij eerder waarnemend dijkgraaf bij toenmalig waterschap Velt en Vecht.

Albertine van Vliet-Kuiper: “Het is voor mij een groot voorrecht om waarnemend dijkgraaf van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht te mogen zijn. Water is de bron van het leven en heeft altijd al mijn passie gehad. Als zeiler en schaatsster geniet ik van het water. Maar mijn passie richt zich ook op de toekomst van ons water. Voldoende schoon water en droge voeten zijn geen vanzelfsprekendheid. Daar moeten we samen hard aan blijven werken. Daarom ga ik met overtuiging met deze mooie opdracht aan de slag. Ik verheug mij op een plezierige samenwerking met het bestuur en alle medewerkers die zich iedere dag inzetten voor voldoende en schoon water en bescherming tegen te veel water.”

Algemeen bestuur

De keuze voor Van Vliet-Kuiper als waarnemend dijkgraaf is in goed overleg gegaan met de fractievoorzitters van het Algemeen bestuur van het waterschap. Na een gesprek over het gewenste profiel en de strekking van de opdracht heeft Arthur van Dijk, de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Van Vliet-Kuiper voorgesteld als kandidaat. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met de beoogd waarnemer kennisgemaakt. De fractievoorzitters steunen de voordracht van de commissaris van de Koning om Van Vliet-Kuiper als waarnemend dijkgraaf te benoemen. Het Algemeen bestuur heeft op donderdag 10 maart ingestemd met haar benoeming. Op vrijdag 11 maart is Van Vliet-Kuiper officieel beëdigd door de commissaris van de Koning.

Uit de krant