Niets ten nadele van de huidige stand-in achter de receptie nu, maar De Groene Afslag zoekt toch echt weer iemand met een groen kloppend hart.
Niets ten nadele van de huidige stand-in achter de receptie nu, maar De Groene Afslag zoekt toch echt weer iemand met een groen kloppend hart. Foto: De Groene Afslag

‘We ambiëren het kloppend hart te worden van het nieuwe Buurtschap Crailo’

Natuur en Milieu

BUSSUM - De Groene Afslag - op de grens Bussum en Laren - heeft grote ambities voor 2022. “Aan de ene kant stoomt de horecatrein op en willen we het beste restaurant in de wijde omtrek worden dat tovert met groente”, vertelt een woordvoerder. 

Proef daarom komend weekend hoe je Plant Based Indoneest (hemelse rijsttafel, vanaf per personen, 22,50 euro per persoon, bestellen en af te halen van 14 tot en met 16 januari). Daarnaast gaan chef Bastiaan en zijn team de ‘dagtent’ steeds verder uitbouwen tot een dinerlocatie. “Super leuk en lekker!”

Transitie

Aan de andere kant zal De Groene Afslag ook een transitie doormaken van een vergaderlocatie ‘met-van-die-gekke-zaaltjes’ tot een plek waar mensen en bedrijven komen voor kennis en het ontrafelen van duurzame knopen (”die we allemaal zullen moeten gaan hakken”). “We zullen daarmee een echte circulaire hub gaan worden waar overheid, ondernemers, onderwijs, onderzoek en omwonenden elkaar opzoeken om de economie en de samenleving als geheel toekomstbestendiger te maken.”

Als derde grote mijlsteen staat het ‘veroveren’ van een definitieve plek voor De Groene Afslag in een oude militaire school vierhonderd meter verderop centraal. “We ambiëren het kloppend hart te worden van het nieuwe Buurtschap Crailo. Kortom, we gaan proberen zoals een lelijke rups ‘metamorfoost’ tot een mooie vlinder het annus horribilis 2021 te laten ontpoppen tot een annus mirabilis2022 wordt ons jubeljaar! Met natuurlijk mensen over de vloer. Anders wordt het niet haalbaar en vooral niet leuk.”

Op 16 januari van 11.00 tot 17.00 uur is er ook weer d biologische markt; klein maar fijn met een kraam of tien biologisch lekkers, zoals zuurdesembrood, biowijnen, kaas, vis, koffie, limonades en gedistilleerd genoeg om je markttassen vol te laden.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Tuinconcert G.A. Heinze aan Googweg 8 Cultureel 1 jul, 14:12
Logo
Afbeelding
Na zomer verder met De Vinkenbaan als De Meerstroom Oranje Nassauschool sluit de komende weken goed af Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
‘De schilders van de Vechtstreek’, uitgebreid overzicht van kunstwerken Algemeen 1 jul, 09:52
Logo
Afbeelding
D66 Gooise Meren is laaiend enthousiast over het plan Jongeren willen graag hangplek op skateveldje naast sportvelden Algemeen 1 jul, 09:00
Afbeelding
Lees gratis BussumsNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief