Niets ten nadele van de huidige stand-in achter de receptie nu, maar De Groene Afslag zoekt toch echt weer iemand met een groen kloppend hart.
Niets ten nadele van de huidige stand-in achter de receptie nu, maar De Groene Afslag zoekt toch echt weer iemand met een groen kloppend hart. Foto: De Groene Afslag

‘We ambiëren het kloppend hart te worden van het nieuwe Buurtschap Crailo’

Natuur en Milieu

BUSSUM - De Groene Afslag - op de grens Bussum en Laren - heeft grote ambities voor 2022. “Aan de ene kant stoomt de horecatrein op en willen we het beste restaurant in de wijde omtrek worden dat tovert met groente”, vertelt een woordvoerder. 

Proef daarom komend weekend hoe je Plant Based Indoneest (hemelse rijsttafel, vanaf per personen, 22,50 euro per persoon, bestellen en af te halen van 14 tot en met 16 januari). Daarnaast gaan chef Bastiaan en zijn team de ‘dagtent’ steeds verder uitbouwen tot een dinerlocatie. “Super leuk en lekker!”

Transitie

Aan de andere kant zal De Groene Afslag ook een transitie doormaken van een vergaderlocatie ‘met-van-die-gekke-zaaltjes’ tot een plek waar mensen en bedrijven komen voor kennis en het ontrafelen van duurzame knopen (”die we allemaal zullen moeten gaan hakken”). “We zullen daarmee een echte circulaire hub gaan worden waar overheid, ondernemers, onderwijs, onderzoek en omwonenden elkaar opzoeken om de economie en de samenleving als geheel toekomstbestendiger te maken.”

Als derde grote mijlsteen staat het ‘veroveren’ van een definitieve plek voor De Groene Afslag in een oude militaire school vierhonderd meter verderop centraal. “We ambiëren het kloppend hart te worden van het nieuwe Buurtschap Crailo. Kortom, we gaan proberen zoals een lelijke rups ‘metamorfoost’ tot een mooie vlinder het annus horribilis 2021 te laten ontpoppen tot een annus mirabilis2022 wordt ons jubeljaar! Met natuurlijk mensen over de vloer. Anders wordt het niet haalbaar en vooral niet leuk.”

Op 16 januari van 11.00 tot 17.00 uur is er ook weer d biologische markt; klein maar fijn met een kraam of tien biologisch lekkers, zoals zuurdesembrood, biowijnen, kaas, vis, koffie, limonades en gedistilleerd genoeg om je markttassen vol te laden.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Afbeelding
Midden-Nederland kampt met politietekort, ook Huizer burgemeester heeft zorgen Politie 19 mei, 10:01
Afbeelding
Betsasel: 'Het was aangrijpend en overweldigend' Onderscheidingen uitgereikt aan nabestaanden redders familie Veffer Cultureel 19 mei, 09:00
Afbeelding
Wethouder Boudewijnse opent nieuwe inspiratiekas bij de Groene Ruijter ‘Mooie mix natuurverrijking en werkgelegenheid’ Natuur en Milieu 18 mei, 15:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief