Afbeelding
Foto: GNR

Goois Natuurreservaat (90) komt met jubileumkalender

Natuur en Milieu

REGIO - Het Goois Natuurreservaat (GNR) bestaat in 2022 negentig jaar. “Het GNR beschermt al drie generaties lang de bijzondere natuur en dat willen we volgend jaar graag vieren met alle inwoners van het Gooi. Vanaf januari hoort u meer, maar we hebben nu al een fantastisch voorproefje in onze webshop voor alle liefhebbers van de Gooise natuur”, aldus het GNR in een persbericht.

Op 11 november 1932 werd het Goois Natuurreservaat opgericht. Met als doel om de gebieden, die daarvoor eeuwenlang in handen waren van de erfgooiers, ‘ten eeuwigen dage’ te behouden als beschermd natuurgebied én open te stellen voor het publiek. “Voor volgend jaar hebben we een aantal mooie activiteiten bedacht om het Goois Natuurreservaat extra onder de aandacht te brengen, maar nu eerst onze unieke jubileumkalender 2022. Daarmee geniet u een heel jaar van alles dat ons unieke groene thuis te bieden heeft. Met elke maand de mooiste foto’s van dieren en landschappen en tips van onze boswachters! Extra leuk: de foto’s onderaan de kalenderpagina’s kunt u eenvoudig loshalen en versturen als ansichtkaart.” Bestel de kalender à 12,50 euro via de webwinkel.

Het Goois Natuurreservaat beheert en beschermt de natuur in het Gooi al sinds 1932. Bossen, uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen en historische akkers. Een groene oase van ruim 2.800 hectare in een sterk verstedelijkte omgeving. Waar nog veel bijzondere planten en dieren voorkomen: dopheide, klokjesgentiaan, de boommarter, reeën, dassen en nog veel meer. Zoiets waardevols moet behouden blijven! GNR wil dat iedereen hiervan kan blijven genieten. Nu én straks. Doe mee als donateur, vrijwilliger of bedrijf. Kijk op gnr.nl/steun voor alle mogelijkheden.

Uit de krant