Afbeelding
Foto: PR

Groene Lintje voor Kindertuinen Bussum

Natuur en Milieu

BUSSUM - Cees Bouman, voorzitter van de Kindertuinen Bussum, heeft gisteren het ‘Groene Lintje’ in ontvangst genomen uit handen van Freek Vos, fractievoorzitter van GroenLinks Gooise Meren. Het Groene Lintje is een onderscheiding die jaarlijks door de lokale GroenLinks-afdeling wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die bijdraagt aan een groen, leefbaar en duurzaam Gooise Meren.

Via de Kindertuinen krijgen ieder jaar zo’n 150 kinderen uit Bussum en Naarden een eigen stukje grond waarop ze zelf groente, fruit en bloemen kweken. Daarbij worden ze begeleid door meer dan dertig vrijwilligers. De Kindertuinen bestaan al meer dan honderd jaar. Zij werden in 1919 opgericht door enkele notabelen onder leiding van burgemeester Herman ‘s Jacob. Tot op de dag van vandaag mag het initiatief rekenen op veel enthousiasme bij de jeugd.

Vos: “De vrijwilligers van de Kindertuinen willen we op deze manier graag in het zonnetje zetten. Zij maken al meer dan honderd jaar mogelijk dat kinderen op een hele leuke manier iets leren over natuur en milieu en ook over de herkomst van het eten dat je op je bord krijgt. Kinderen plukken letterlijk zelf de vruchten van hun inspanningen. Ik heb in mijn lagereschooltijd ook enkele jaren een ‘schooltuintje’ gehad en vond dat echt fantastisch.”

Ook vrijwilliger worden bij de Kindertuinen? Aanmelden kan via secretariaatkindertuinen@kpnmail.nl

Uit de krant