Afbeelding
Foto: PR

Grote schoonmaakbeurt voor de boeg op World Cleanup Day 2021

Natuur en Milieu

GOOISE MEREN - Het weer zover. Aanstaande zaterdag 18 september is het World Cleanup Day 2021. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt.

Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! En vooral ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt; onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Heb je een groep deelnemers en locatie al in gedachten of sluit je liever aan bij een bestaande actie? Meld je nu aan voor World Cleanup Day Nederland in samenwerking met Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij op www.worldcleanupday.nl en documenteer je afval in de Litterati app met uitdagingscode 680455.

Kennismaken met de organisatie kan deze zaterdag bij hun stand op Bussum Cultureel voor informatie en tips, en krijg meteen meteen een afvalknijper te leen. Je kunt 18 september ook meedoen als niet-lid met de grote opruimactie van atletiekvereniging AV Tempo. Verzamelen om 9.15 op de Voormeulenweg 24C in Bussum. Voor handschoenen en zakken wordt gezorgd.

Zwerfvuilambassadeur

In Gooise Meren wordt inmiddels in meer dan de helft van alle 655 straten regelmatig zwerfafval opgeruimd door zwerfvuilambassadeurs. Ga naar www.samensnellerduurzaamgooisemeren.nl/zwerfvuilambassadeur en geef je ook op met jouw straat of buurt. 

Uit de krant