Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Leerlingen Willem de Zwijger ‘cleanen’ snoeproute

Natuur en Milieu

BUSSUM - Leerlingen van het Willem de Zwijger College hebben vandaag de wereld een beetje mooier gemaakt. Ze trokken op ‘World Cleanup Day’ voor scholen naar buiten en maakte de snoeproute (van school over H.J. Schimmellaan, Meerweg en Veerstraat) schoon.

“Een supergoed moment om het schoonhouden van onze ‘snoeproute’ weer op te pakken”, laat een woordvoerder van de middelbare school aan de Nieuwe ‘s-Gravelandseweg 38 in Bussum weten.

“In het convenant met de gemeente Gooise Meren is afgesproken dat we als school een stukje Bussum adopteren en dit eenmaal per week schoon houden. Dat geadopteerde stukje Bussum is de route van school naar de Albert Heijn en deze route hebben we de ‘snoeproute’ genoemd.”

Roulatie

De snoeproute is van de Veerstraat (vanaf AH) tot aan de school. Wekelijks gaat (in roulatie) een mentor met zijn/haar mentorklas op pad en ruimt al het vuil onderweg op. “Daarvoor hebben we grijpers, vuilniszakken, handschoenen en hesjes (met daarop het logo van de school) beschikbaar. De mentor krijgt hulp van een docent die op het betreffende mentoruur een tussenuur heeft.” Wat is het belang? “Leerlingen ervaren dat ze door een kleine bijdrage helpen hun eigen omgeving schoon te houden; zij zijn dan de ambassadeurs van de school. Deze doorlopende actie past helemaal bij onze doelstellingen als Unesco-school, maar is ook een belangrijk onderdeel van het beleid van de gemeente Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij.”

Uit de krant