Afbeelding
Foto: PR

Nieuw: online inschrijven voor Kindertuin; zaterdag 13 maart vanaf 10.00 uur

Natuur en Milieu

BUSSUM - De inschrijving voor Kindertuinen, waaraan kinderen uit de groepen 5, 6 en 7 van alle basisscholen in Bussum kunnen meedoen, start zaterdag 13 maart om 10.00 uur via www.mijnkindertuin.nl.

In tegenstelling tot andere jaren gaat de inschrijving voor komend seizoen, mede in verband met corona, via de website. Zodra de betaling binnen is staat de deelnemer op de lijst. Wie zich het eerste opgeeft heeft de meeste kans op een plek op de dag van voorkeur. Op de website is ook te zien op welke dagen er nog plek is en of de voorkeurdag nog vrij is. De kosten voor een tuintje zijn 35 euro. Zodra alle tuinen vergeven zijn, sluit de inschrijving. Let op: je kunt niet samen met iemand anders een tuintje delen of krijgen. Elk kind krijgt een eigen tuin; twee vriendinnen of broertje en zusje op één tuin kan niet.

Zaaien en oogsten

Vanaf begin april tot half september kunnen dan 126 kinderen, verdeeld over negen groepen, aan de slag. Er zijn twee tuinleiders op iedere groep van veertien kinderen om alles uit te leggen en te helpen. Alles wat de kinderen verbouwen, mag mee naar huis. Begin april kunnen de kinderen beginnen met het zaaien van tuinkers en radijs en het poten van een aardappel. Tot eind mei is er iedere week wel iets te zaaien: rucola, bietjes, wortelen, sperziebonen, stokbonen, heel veel bloemen en nog veel meer. De jonge tuinders mogen alles wat er in hun tuintje groeit aan bloemen en groenten mee naar huis nemen. Om een goede oogst te hebben en veel bloemen te kunnen plukken is het nodig dat je iedere week schoffelt, harkt, het onkruid weghaalt en water geeft als het droog en warm weer is. 

Wie een tuintje wil, kan je kiezen uit een groep op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag. Iedere groep begint om 16.00 uur en duurt een uur. Omdat de bloemen en planten geen vakantie houden, groeien ze in de zomervakantie gewoon door. Dat is meestal ook de tijd waarin je het meeste kan oogsten en plukken in je tuin. Dus als je kunt, kom dan ook in de vakantieperiode. 

Uit de krant