Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Troeptrimmers en Vestingvaart: ‘Hoe krijgen we mensen zo ver om zélf hun troep op te ruimen?’

Natuur en Milieu

NAARDEN - De groepen Troeptrimmers en Vuilnisvaart hebben vanmorgen de berg zwerfafval zowel te land als te water aangepakt. Wethouder Alexander Luijten en wijkadviseur Annemarie van Embden waren ook van de partij en uitten hiermee hun waardering voor de enthousiaste en betrokken groep Vestingbewoners. Uiteraard namen ze ook zelf de afvalknijper ter hand.

Ook Boenk van Marle (voorzitter van Bewonersplatform Naarden-Vesting) en Mark van den Bos (directeur Monumentenbezit) liepen en voeren mee. Na afloop trakteerde het Bewonersplatform de hulpvaardige vrijwilligers op koffie en thee bij Coffee Culture.

(Tekst loopt verder onder de foto)


Foto: PR


De vrijwilligers - Vestingbewoners - verzamelen zich elke eerste zondag van de maand om 10.00 uur bij de Utrechtse Poort om zowel wandelend als trimmend de door anderen achtergelaten troep op te ruimen. Ook vaart een groep booteigenaren regelmatig met elkaar door de grachten om het afval uit het water op te pikken. Op zaterdag 20 februari jl. hebben de Troeptrimmers zelfs een tussentijdse opruimsessie ingelast om het achtergelaten afval door schaatsers aan te pakken.

(Tekst loopt verder onder de foto)


Tijdens de Vuilnisvaart wordt zondag met vereende krachten geprobeerd onder andere deze bank uit het water te halen. - Foto: PR

Het achterlaten van troep in Vesting, op de wallen in de grachten loopt echt de spuigaten uit, terwijl het warme weer nog moet komen, laat de organisatie weten. “Hoe krijgen we mensen zo ver om zélf hun troep op te ruimen? Wat meegenomen wordt, kan ook weer mee teruggenomen worden, zou je denken”, aldus de vrijwilligers. De gemeente Gooise Meren heeft naar aanleiding van klachten over de overvolle prullenbakken in de Vesting goed en snel gehandeld door naast de meeste prullenbakken in de Vesting extra containers te plaatsen en gaat bekijken of het ophaalschema eventueel aangepast en aangescherpt kan worden. “Een compliment waard”, menen de Troeptrimmers en de vrijwilligers van de Vuilnisvaart.

Uit de krant