Afbeelding
Foto: PR

Van onze lezers: Waarom brandt straatverlichting 24 uur per dag?

Natuur en Milieu

GOOISE MEREN - Soms valt onze lezers iets op. Zo ook Erik van Kooten uit Bussum:

‘Misschien was het een ieder van u al eens opgevallen, een groot gedeelte van de straatverlichting in Bussum brandt regelmatig 24 uur per dag. Er hebben zich reeds twee periodes van ongeveer veertien dagen voorgedaan. En dat in een periode van nog geen half jaar.

In december was de eerste periode. De lezing was toen dat Liander de verschillende schakelkasten in kaart moest brengen. Er is daar destijds zelfs een artikel aan gewijd in deze krant met de bedoeling de gemeente te bellen als verlichting in je straat bleef branden overdag. Zoals ik eerder al schreef heeft die periode ongeveer veertien dagen geduurd. Daarmee zou je denken dat alles afgerond is. Tot er eind januari wederom een periode van uiteindelijk twee weken aanbrak waarbij de straatverlichting weer 24 uur per dag brandde. Navraag bij gemeente leerde mij dat het hier wederom een actie van Liander betrof. 

In de tweede week van februari kwam ook deze periode weer tot een einde. Zou het werk dan nu klaar zijn? Nee hoor, vanaf afgelopen vrijdag brandde de verlichting wederom 24 uur per dag. Om moedeloos van te worden. Ik krijg namelijk het idee dat het de gemeente niet zo veel kan schelen. Ik vind dat in een periode waarbij wij allemaal ons steentje bijdragen aan een betere planeet dit niet past. We kunnen een karretje op Mars laten landen, maar voor de continu brandende verlichting lijkt maar geen oplossing te komen’.

Uit de krant