Afbeelding
Foto: PR

Bespaar 60 euro op gasrekening door cv-ketel op 60 graden te zetten

Natuur en Milieu

GOOISE MEREN - Gemiddeld 60 euro besparen op uw gasrekening door uw cv-ketel en daarmee het verwarmingswater - niet het douche- of tapwater - op 60 graden te zetten? De meeste mensen weten niet dat cv-ketels standaard op de veel hogere fabrieksinstelling staan, maar veel efficiënter werken onder 60 graden, zonder verlies van comfort. Dat meldt energiecoöperatie Wattnu.

Wattnu, de door inwoners van Gooise Meren opgezette energiecoöperatie, start daarom deze week de campagne ‘CV-ketel? Zet ’m op 60 graden’ om iedereen op te roepen om in een handomdraai geld, gas en dus CO² te besparen. 

Simpele ingreep

Miel Janssen, voorzitter van Wattnu, legt uit wat het idee is achter de actie: “Bij het energiezuiniger maken van een woning zijn zowel grote als kleine maatregelen nuttig. Dit is een hele simpele ingreep die inwoners snel met een draai aan de knop zelf kunnen uitvoeren. Je bespaart daarmee energie en dus kosten. En je maakt je huis ook nog eens comfortabeler. Eenvoudige ingreep, drie voordelen!”

Wethouder Barbara Boudewijnse, wethouder duurzaamheid, gaf het startsein voor de campagne door haar eigen cv-keteltemperatuur op 60 graden te zetten. Ze is heel enthousiast over deze campagne: “De energietransitie is een van de grootste uitdagingen waar we voor staan. Energie besparen is daarbij het allerbelangrijkste; immers energie die we besparen hoeven we niet duurzaam op te wekken. Deze simpele stap draagt daar aan bij en maakt mensen bewust om volgende stappen te zetten. Ik ben enorm blij met dit soort initiatieven van bewoners en wij als gemeente ondersteunen dit van harte.”

Meedoen?

Via de website www.wattnu.org/zetmop60 zijn korte instructiefilmpjes te zien van de meeste cv-ketels en worden veel gestelde vragen beantwoord. Ook kunnen andere kosteloze activiteiten van Wattnu worden aangevraagd, zoals een warmtescan, (online) energiegesprek, energiebespaartips en een waardebon.

Energiecoöperatie Wattnu is er voor en door bewoners, zonder winstoogmerk en zonder commercieel belang. Wattnu ondersteunt bewoners om zelf maatregelen te nemen in het verduurzamen van de eigen woning, om zo met elkaar een bijdrage te leveren aan de energietransitie. De campagne ‘Zet ‘m op 60’ is een samenwerking tussen Energiecoöperatie Wattnu Gooise Meren, Urgenda en de cv-ketelleveranciers. En is mogelijk gemaakt door de gemeente Gooise Meren.

Uit de krant