Afvalprikker van de wethouder voor de scholiere.
Afvalprikker van de wethouder voor de scholiere. Foto's: Wellantcollege

Wellantcollege over verduurzaming: ‘We dagen de leerlingen uit’

Natuur en Milieu

NAARDEN - Verduurzamen is belangrijk voor het Wellantcollege. Daarom wordt er flink aandacht besteed aan dit onderwerp.

Onlangs opende wethouder Barbara Boudewijnse de expositie ‘Wellant Verduurzaamt: samen sneller duurzaam!’. “Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 was een grote opening helaas niet mogelijk”, laat een woordvoerder van de vmbo-school weten. “Gelukkig zorgde zij voor een feestelijk tintje bij de opening.”

(Tekst loopt verder onder de foto)

De expositie bestaat uit kunstwerken die gemaakt zijn door de leerlingen van leerjaar 1 rondom het thema afval en energie. Een aantal leerlingen was aanwezig bij de opening en heeft met de wethouder gesproken over de kunstwerken die zij hebben gemaakt. “De wethouder heeft de expositie vervolgens officieel geopend door een lamp gemaakt uit afval aan te zetten. Daarnaast zijn er veertuin afvalprikkers overhandigd aan de leerlingen, om op de zogenoemde snoeproute afval te kunnen prikken.”

(Tekst loopt verder onder de foto)

Trashpacker

Het gehele project is aan het begin van het schooljaar gestart door trashpacker Tijmen Sissing. Hij heeft grote bekendheid verworven sinds hij in 2017 begon met het opruimen van stranden in Cambodja. Vervolgens zijn de leerlingen in workshops aan de slag gegaan met het maken van filmpjes, posters, T-shirts, lampen en andere kunstwerken. “Het Wellantcollege wil op deze manier graag een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving, zowel op school als thuis. We dagen de leerlingen uit en maken hen bewust van hoe zij zelf kunnen bijdragen aan duurzaamheid en de impact die zij kunnen hebben.” De leerlingen uit klas 1 gaan binnenkort met de gekregen afvalprikkers de straat op om het zwerfafval te verminderen. De expositie blijft nog enkele weken in school staan.

Uit de krant