Afbeelding
Foto's: Catelijne Calten Houwing

Vitusmavo gaat voor duurzaam en een schone leefomgeving

Natuur en Milieu

NAARDEN Leerlingen uit leerjaar 2 hebben deelgenomen aan een tweedaags programma over duurzaam omgaan met afval en energie. De Vitusmavo wil met de leerlingen een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving, op school en thuis. 

“We dagen de leerlingen uit en maken hen bewust hoe zij zelf kunnen bijdragen aan duurzaamheid en de impact die zij kunnen hebben. Voorafgaand aan deze workshopdagen is er tijdens de klassen les gesproken wat de school al doet met afval en duurzaamheid en zijn er nieuwe ideeën aangedragen zoals regenwater zuiveren en hergebruiken, meer zonnepanelen, minder papierverbruik en meer groen in de lokalen zoals planten om de lucht te zuiveren”, aldus een woordvoerder van de school.

(Tekst loopt verder onder de foto)

Na de aftrap waarin Petra Laseur (bestuursvoorzitter van het SIVOG) nog maar eens aangaf dat het om duurzaam denken en doen gaat, hebben de leerlingen workshops gevolgd over de plastic soep en afval scheiden en ontwierpen zij onder leiding van Uiten Creatieve Educatie energieobjecten welke hun ‘licht schijnen’ op hun creatieve ideeën voor vormen van duurzame energievoorziening. “Onder leiding van energiecoaches van Wattnu hebben leerlingen geleerd met welke kleine maatregelen je handig energie kunt besparen en welke grote maatregelen ook nog mogelijk zijn. Ze hebben het certificaat Energiecoach Junior behaald. Ook is er een campagne ontwikkeld voor op school om zwerfvuil te verminderen en gaat Vitusmavo de omgeving van de school in een snoeproute geregeld schoon prikken om zo een bijdrage te leveren aan Gooise Meren 100% zwerfvuil vrij.”

(Tekst loopt verder onder de foto)

Dit project met de Vitusmavo is tot stand gekomen door samenwerkende partijen: Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren, Energiecoöperatie WattNu, Gooise Meren zwerfafvalvrij, Plastic Soup Foundation, UITEN creatieve educatie, Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek.

Uit de krant