Bertus van den Brink (l) en Rob Kloosterman maakten de nieuwe 'Naardermeer Natuur-Zakgids' vol foto's en tips.
Bertus van den Brink (l) en Rob Kloosterman maakten de nieuwe 'Naardermeer Natuur-Zakgids' vol foto's en tips. Foto: Rob Kloosterman

Nieuwe natuur-zakgids over het Naardermeer

Natuur en Milieu

NAARDEN - Het natuurgebied Naardermeer is zeer populair bij wandelaars en fietsers. Het ontbreekt hen echter vaak aan basiskennis van de uitbundige flora en fauna, zo meenden Rob Kloosterman en Bertus van den Brink. Zij bedachten en maakten de nieuwe ‘Naardermeer Natuur-Zakgids’; een handig A6 zakformaat met 138 pagina’s vol foto’s en tips.

In de gids worden soorten behandeld die eenvoudig, meestal zonder verrekijker, vanaf fiets- en wandelpaden en schuilhutten zijn waar te nemen. Op deze manier hopen Kloosterman en Van den Brink dat het publiek flora en fauna op naam kan brengen. Ook willen zij een impuls geven voor verdere verdieping.

Bijzonder aan de gids is dat deze tot stand is gekomen door zogenaamde ‘complementaire natuurfotografie’; samenspel van camera en computersoftware. Op deze wijze kunnen plant en dier optimaal in hun omgeving worden afgebeeld. 

Een preview van de gids is te bekijken op www.debruinekiek.nl 

Uit de krant