Afbeelding

GNR start met digitale consultatierondes over beheer van Gooise natuur

Natuur en Milieu

GOOISE MEREN - Er kan weer meegepraat worden over de visie op het beheer van de Gooise natuur (bijna 3.000 hectare natuurgebied) van het Goois Natuurreservaat (GNR). Het GNR startte afgelopen januari met consultatierondes toen corona roet in het eten gooide. De draad wordt nu weer digitaal opgepakt.

Projectleider Poul Hulzink: “Door het uitbreken van het COVID 19-virus hebben we onze ronde van bijeenkomsten langs de gemeenten niet af kunnen maken. We pakken het nu online op, zodat toch iedereen in de gelegenheid is om te reageren. Dit keer via onze website en e-mail.”

Introductiefilm

Vanaf zaterdag 22 augustus presenteert het GNR haar conceptvisie op landschap, natuur, cultuurhistorie en recreatie via haar website met behulp van een introductiefilm en een visiedocument.
Bosgroep Midden Nederland heeft de opdracht gekregen om de beheervisie op te stellen. GNR: “Hierin staat hoe we als natuurbeheerder de komende tien jaar aan het werk gaan. Wat de speerpunten zijn, en hoe we om gaan met nieuwe ontwikkelingen zoals een veranderend klimaat.”

Oproep

Ook meedenken over deze nieuwe beheervisie? Ga dan naar www.gnr.nl. De inwoners kunnen tot vrijdag 11 september reageren via een speciaal e-mailadres. “We nodigen iedereen uit om ideeën, suggesties en meningen over het beheer van het Goois Natuurreservaat met ons te delen.”

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 gisteren
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio 29 jun, 17:01
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief