Foto: PR

Kinderboerderij ‘t Mouwtje weer open

  Natuur en Milieu

BUSSUM - Kinderboerderij ‘t Mouwtje aan de Huizerweg is sinds vandaag weer open. Dat bevestigt beheerder Roos Hom. Naast de woensdag kunnen kinderen ook op zaterdag en zondag tussen 11.00 en 15.00 uur de dieren weer komen aaien, knuffelen en voeren.

Uiteraard moeten bezoekers rekening houden met de anderhalve meter afstand tot elkaar en zijn zowel ouders als kinderen met COVID 19-symptomen niet welkom. Ook kinderen die geen klachten hebben, maar waarvan de ouders wel symptomen hebben, zijn niet welkom.

Looproute

Hom laat weten dat er een soort van looproute voor de bezoekers is gemaakt. “Het advies is dat bezoekers zich daaraan houden, maar het is niet verplicht.” De fietsjes en karretjes blijven voorlopig nog even opgeborgen; het na gebruik schoonmaken, geeft teveel rompslomp.

In tegenstelling tot Kinderboerderij De Pluimgraaf, die op 17 juni jongstleden openging en ook onderdeel is van de Stichting De Gooise Ark, bleef het hek van ‘t Mouwtje tot vandaag dicht. Dat kwam niet alleen omdat de in-/uitgang van de kinderboerderij te smal was, maar ook omdat er geen personeel te vinden was om aanwezig te zijn. Dat laatste probleem is ondertussen opgelost. Hom heeft voor de komende weken vrijwilligers bereid gevonden om op de kinderboerderij mee te draaien.

Meer berichten