Foto: Mies van Steensel

Digitaal kijkje bij Vogelhospitaal Naarden

  Natuur en Milieu

NAARDEN - Het Vogelhospitaal Naarden organiseert jaarlijks een open dag, maar door de coronacrisis kan deze dit jaar helaas niet doorgaan. Evenementen zijn nog verboden, maar daarnaast vindt het bestuur ook dat de anderhalve meter niet gegarandeerd kan worden in de kleine ruimtes van het Vogelhospitaal. Daarom hebben de bestuursleden een alternatief bedacht: een video die een uniek kijkje in de keuken geeft!

Op zondag 28 juni gaat deze video om 14.00 uur in première. In de video worden verschillende medewerkers en vrijwilligers aan het woord gelaten, is te zien hoe de vogels verzorgd en gevoerd worden en krijgen de kijkers een complete rondleiding over het terrein. "Voor veel mensen is dit de eerste keer dat ze de kans krijgen om verschillende gerenoveerde ruimtes te bekijken. Ook is er een verrassingsoptreden van een bekende Nederlander in de uitzending. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door een professioneel presentator, die ook de rondleiding geeft", aldus bestuurslid Larissa Landré.

Uitzending

Met de speciale uitzending wil het Vogelhospitaal mensen ook laten weten hoe het gaat sinds de heropening, na de sluiting door toedoen van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) afgelopen winter. De video wordt geplaatst op het YouTube-kanaal van het Vogelhospitaal. Deze is te bereiken via de website www.vogelasiel.nl.

Het Vogelhospitaal Naarden vangt jaarlijks zo’n zesduizend zieke, gewonde, verzwakte of verweesde vogels op uit de gemeentes in de regio 't Gooi en de Vechtstreek, zuidelijk Flevoland en daarbuiten met het doel om ze beter te maken en daarna weer uit te zetten in de vrije natuur.

Meer berichten