Geitjes van Kinderboerderij de Pluimgraaf Naarden
Geitjes van Kinderboerderij de Pluimgraaf Naarden Foto: Roos Hum

Kinderboerderij de Pluimgraaf met veel aanpassingen weer open

Natuur en Milieu

NAARDEN - De dieren van Kinderboerderij de Pluimgraaf mogen weer geaaid en gevoerd worden door bezoekers. Stichting de Gooise Ark heeft een flink aantal aanpassingen moeten maken om weer open te mogen, maar dat is gelukt. Vanaf morgen is iedereen weer welkom.

"We gaan eerst drie dagen in de week open van 11:00 tot 14:30 uur om even proef te draaien en te kijken of het allemaal lukt", legt beheerder Roos Hom uit. Zij is heel erg blij dat er na maanden weer bezoekers mogen komen. "Dan begint de gezelligheid in ieder geval weer. Er was zoveel vraag naar wanneer we eindelijk weer open gaan en we wilden zelf ook wel eerder open, maar we moesten wachten totdat er landelijke richtlijnen zijn."

Nummertje trekken

De Kinderboerderij in Naarden heeft zich aan een heleboel regels te houden. Zo is er een eenrichting looproute gemaakt van de ingang naar de uitgang, zijn er overal bordjes opgehangen met regels om afstand te houden en zijn er twee plekken gecreëerd om handen te wassen en te ontsmetten. Ook mogen er maar twintig bezoekers tegelijk het terrein op. Hom: "We hebben nummers bij het hek van de ingang hangen. Iedereen die komt neemt een nummertje mee, ook de kinderen. Als er dan nog meer mensen komen moeten die even buiten wachten tot er weer plek is."

De nummertjes bij de deur worden tussendoor goed ontsmet. Verder zijn de toiletten en de verkoop van koffie, thee en ijs nog niet geopend, omdat het te ingewikkeld wordt om dat op dit moment te faciliteren. 

't Mouwtje blijft dicht

Stichting de Gooise Ark moest wachten tot de Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland (vSKBN) alle corona maatregelen had opgesteld. Daarna werd er met de gemeente Gooise Meren overlegd of het met de aanpassingen veilig is om open te kunnen voor bezoekers. Hom: "Daaruit kwam dat wij de Kinderboerderij 't Mouwtje in Bussum nog niet mogen openen. Het is niet mogelijk om daar aan alle regels te voldoen. Het ingangspad is te smal en er is geen aparte uitgang. Daarbij hebben wij niet genoeg vrijwilligers beschikbaar op dit moment, omdat sommige medewerkers het niet fijn vinden nu te helpen vanwege het risico op corona."

Kinderboerderij de Pluimgraaf in Naarden is vanaf morgen van woensdag tot en met vrijdag van 11:00 tot 14:30 uur weer open voor bezoekers. 

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Frank Mooijman: 'Met geld kun je geen kampioensteam kopen' Familieclub. Vriendengroep. Coach Rombley. Landstitel voor HCAW is kampioenschap van het collectief Sport 30 sep, 12:00
Afbeelding
Musicalcomedy ‘Blind Date’ in Spant; over de wondere wereld van daten Cultureel 30 sep, 09:00
Logo
Afbeelding
'Gemeenteraadsleden moeten onderbouwing eisen' Verontwaardiging bij omwonenden over nieuwbouwplannen voor De Gooise Warande Buurt & wijk 30 sep, 08:00
Logo
Afbeelding
'In het begin het heel moeilijk' Van vluchteling tot ondernemer. Een KvK-nummer, een naaimachine en een auto. Meer had Ziba Khani niet nodig regio 29 sep, 18:05
Afbeelding
Seniorenmarkt in gemeentehuis Zorg 29 sep, 16:21
Afbeelding
Politie zoekt getuigen van mishandeling Politie 29 sep, 14:45
Afbeelding
40 miljoen euro extra voor onder andere gemeenten en lokale initiatieven Ministerie van VWS met ‘Beppie on Tour’ langs lokale initiatieven tijdens Week tegen Eenzaamheid Zorg 29 sep, 14:00
Afbeelding
Ook voor vragen tussendoor is Jeugd en Gezin voor iedereen bereikbaar Zorg 29 sep, 13:03
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief