Foto: Mies van Steensel

Vogelhospitaal zwaar onder druk door babyboom

  Natuur en Milieu

NAARDEN - Het afgelopen weekend werden er bij het Vogelhospitaal bijna 200, voornamelijk jonge, vogels binnen gebracht. De dagen daarna bleef het aantal patiënten oplopen met bijna 100 per dag. 

Afgelopen donderdag werd er zelfs een recordaantal van 143 vogels binnen gebracht. Voor het Vogelhospitaal is dit verschijnsel op zich niet nieuw, maar de druk op de medewerkers ligt dit jaar veel hoger dan normaal. Er worden hogere eisen gesteld voor de administratie van binnengebrachte vogels en ook de controle door een dierenarts neemt meer tijd in beslag. 

Tekort

Ook zijn er op sommige dagen geen vrijwilligers of stagiaires, waardoor er slechts twee medewerkers zijn om alle vogels te verzorgen. Tot overmaat van ramp heeft de vogelopvang in Soest al een opnamestop moeten instellen, omdat ze te vol zitten met binnengebrachte vogels. Dierenambulances wijken daarom uit naar Naarden, wat de druk extra verhoogt. 

Ze zijn daarom dringend op zoek naar vrijwilligers die een aantal uurtjes in de week kunnen helpen met het verzorgen van de vogels of andere algemene taken, zoals het schoonhouden van de ruimtes of de administratie. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@vogelasiel.nl .

Meer berichten