Foto: Bob Awick

Vogelhospitaal Naarden sluit deuren

  Natuur en Milieu

NAARDEN - Vogelhospitaal Naarden heeft per direct de deuren gesloten. De maatregel volgt nadat de Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) beslag heeft gelegd op de medicatie. 

Daardoor kan het vogelhospitaal aan de Burgemeester Jur. Visserlaan niet meer de zorg bieden dat zij volgens het kwaliteitsprotocol verplicht is te bieden, aldus het opvangcentrum op Facebook.

En dus was er geen andere optie dan sluiting. Het alternatief, klinkt het cynisch, was met elke vogel langs de dierenarts gaan en een recept mee krijgen "Welke dierenarts heeft ruimte voor circa 6000 patiënten per jaar. Oh ja je moet wel gespecialiseerd zijn in vogels anders mag je ze net als wij ook niet beoordelen."

Weliswaar was er het besef dat alles niet helemaal volgens de regels liep, echter: "Het is een grijs gebied waar we tientallen jaren met welwillende dierenartsen een weg in hebben proberen te vinden. Blijkbaar is één NVWA dierenarts voldoende om misschien alle opvangcentra voor wilde dieren in Nederland de nek om te draaien."

Meer berichten