Foto: Sjoerd Stoop

Gemeente: ophalen afval na evenementen gaat gewoon goed

  Natuur en Milieu

GOOISE MEREN - Het ophalen van het afval na evenementen gaat gewoon goed. Dat antwoordt het gemeentebestuur na vragen over zwerfafval van de VVD. 

De VVD stelde het ophalen van de grote bergen 'evenementenafval' afgelopen maand aan de kaak nadat het van bewoners meerdere klachten had gehoord over troep die te lang bleef liggen. Na evenementen zoals Koningsdag, de Sinterklaasintocht blijft volgens de klachten na afloop vaak een enorme bende achter. Dat wordt wel aangepakt door organisatoren: het grootste deel van de troep wordt verzameld in zakken en aangeboden aan de normale ophaaldienst. Het duurt soms echter te lang voor de boel wordt opgehaald. Dat zorgt er weer voor dat het verzamelde afval weer wordt verspreid door vogels of vandalen. 

De gemeente herkent de klachten niet en heeft zelf ook geen klachten gekregen over de ophaal van het evenementenvuil.

De gemeente stelt dat evenementenorganisatoren hun verantwoordelijkheid goed nemen en alles netjes aanbieden aan de afvalophalers, die de volgende ochtend meteen op pad gaan om alles weg te halen. Alle afspraken daaromtrent gaan goed. De gemeente ziet dan ook geen reden om nog eens extra op de afvalophaal te letten. 

Meer berichten