Afbeelding
Foto: Bob Awick

Bewoners aan de haal met gemeentegrond Cruysbergen, gemeente moet optreden

Natuur en Milieu

BUSSUM - Enkele bewoners van Landgoed Nieuw Cruysbergen hebben zich, zonder dat dat mag, hele stukken gemeentegrond toegeëigend. De gemeente heeft de bewoners gesommeerd te stoppen, alle gemaakte schade te herstellen en de grond terug te geven. 

De bewoners hebben flinke stukken gemeentegrond bij hun woningen betrokken en zijn er flink mee aan de haal gegaan. Volgens de gemeente gaat het niet alleen om het onrechtmatig weghalen van een struikje of plantje, er werden zelfs aannemers met shovels gehuurd om met de ingepikte stukken grond aan de slag te gaan. 

Bewoners draaien zelf op voor kosten herstel
Al met al gaat het volgens de gemeente om acht huiseigenaren. De bewoners moeten van de gemeente de stukken grond herstellen naar hoe het was en voortaan van de grond afblijven. De bewoners draaien zelf op voor de kosten die ze moeten maken voor het gedwongen herstel. 

De natuur van Landgoed Nieuw Cruysbergen wordt beheerd door de gemeente. Bewoners hebben al langer klachten over dat beheer en zeggen dat het niet goed gaan. De gemeente betwist dat weer, maar staat wel dat deze kwestie daar los van staat en dat de bewoners sowieso met hun handen van de grond af moeten blijven. 

Uit de krant