Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop
Video

Gemeentebestuur: moreel beroep op NS en ProRail om beter om te gaan met huurders

Mensen

BUSSUM - Voor het fietspoint van Kick Fakkeldij komt het wat te laat, maar het gemeentebestuur heeft een moreel beroep gedaan op de NS en ProRail om beter om te gaan met de huurders van ruimtes op station Naarden-Bussum. 

Het veelbesproken fietspoint van Fakkeldij moest afgelopen week na 46 jaar gedwongen de deuren sluiten. De reden: de NS gaat de fietsenstalling ombouwen naar een automatisch systeem, waardoor de fietsmaker plaats moet maken. "Dat is natuurlijk enorm spijtig", reageert burgemeester Han ter Heegde voor de camera van GooiTV. "Meneer Fakkeldij heeft een halve eeuw heel goed werk verricht. Het fietspoint is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een enorm belangrijk servicepunt, waar mensen hun fiets konden stallen en meteen konden laten maken. Daarnaast heeft meneer Fakkeldijk een enorm sociaal hart."

De burgemeester noemt het gedwongen vertrek van Fakkeldij een 'menselijk drama'. "Fakkeldij was enorm betrokken bij de maatschappij en dat het dan moet sluiten is gewoon heel beroerd. Onze twee wethouders hebben daarom ook een moreel beroep gedaan op ProRail en de NS om voortaan menselijker met zulke zaken om te gaan. Daar zijn ze ook wel gevoelig voor. Helaas komt het voor Fakkeldij te laat, want hij had alle contracten al ondertekend."

Naast de steun vanaf het gemeentehuis kon Fakkeldij de afgelopen weken rekenen op heel veel steun van de bevolking. Velen kwamen even langs om de fietsenmaker een hart onder de riem te steken. 

Uit de krant