Peter Kuijer kreeg twee jaar geleden een heldenmedaille.
Peter Kuijer kreeg twee jaar geleden een heldenmedaille. Foto: Bob Awick

Supermarktheld Peter Kuijer (58) overleden

Mensen

BUSSUM Voor velen geheel onverwacht is vorige week supermarktmanager Peter Kuijer van de Attent-supermarkt aan de H.K. Onnesweg overleden. Buren, collega's en andere bekenden reageren erg geschrokken. 

Peter Kuijer was al geruime tijd ernstig ziek, maar op eigen verzoek wist alleen zijn familie daar van af. De Bussumer bleef dan ook tot op het laatst doorwerken.

Het nieuws van zijn overlijden komt vandaag dan ook voor velen als een totale verrassing. "Het personeel reageert erg geschrokken, maar ook de buren aan de straat hadden het totaal niet zien aankomen. Het is natuurlijk heel erg triest, maar we merken vandaag wel goed dat Peter een graag geziene gast was. We krijgen ontzettend veel steun van alle kanten", vertelt een broer. 

Peter Kuijer kreeg twee jaar geleden nog landelijke media-aandacht toen hij door toenmalig burgemeester Albertine van Vliet een heldenmedaille kreeg opgespeld. De Bussumse 'supermarktheld' kreeg deze medaille toen omdat hij anderhalf jaar eerder op een zaterdagochtend een overvaller verjoeg om zo zijn personeel te beschermen. De overval van toen was niet de eerste. Mede door veel steun van de buurt bleef de supermarkt gewoon open. 

Uit de krant