Foto Bob Awick
Foto Bob Awick (Foto: Bob Awick)

Burgemeester roemt het 'samen-gevoel'

  Mensen

GOOISE MEREN - Het vele samenwerken door bewoners en de steeds groter wordende gemeenschapszin: Burgemeester Han ter Heegde roemde hoe burgers samen de gemeente Gooise Meren op de kaart zetten. Dat was de kern van de boodschap van de burgemeester op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, afgelopen maandag op het gemeentehuis.

Samen doen de bewoners erg veel, zo stelt de burgemeester. "We mogen trots zijn op onze gemeente en dan met name op alles wat er in de kernen gebeurt. De kracht van de kernen, daar gaat het om", betoogde hij. "Ik heb zo langzamerhand alles en iedereen bezocht, tot in de haarvaten van de gemeente. Ik constateer dat er enorm wordt samengewerkt. Van het opzetten van evenementen, zoals de sinterklaasintocht en het carnaval, tot sport en culturele verenigingen. En heel in het bijzonder de Stadsraad Muiden, de Dorpsraad Muiderberg en alle buurtplatforms en wijkraden van Naarden en Bussum. We danken al die héél actieve mensen voor hun inzet voor Gooise Meren."

Volgens de burgemeester staat Gooise Meren er, mede daardoor, na twee jaar erg goed voor. Daarmee kunnen we naar de toekomst kijken, zo zegt hij. "We wonen, werken en recreëren hier in Gooise Meren in een van de mooiste gebieden van Nederland, met topvoorzieningen. Het is onze grote opgave die op het hoge niveau te houden daar waar de druk steeds groter wordt. Dat vergt evenwichtskunst."

Meer berichten