'Je kunt je op blikseminslag gewoon niet voorbereiden'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Jil Bakker bij de voordeur van de uitgebrande boerderij.
Jil Bakker bij de voordeur van de uitgebrande boerderij. (Foto: Jessica de Jong)

'Je kunt je op blikseminslag gewoon niet voorbereiden'

  Mensen

NAARDEN - Een verwoestende ervaring, traumatisch zelfs. Wat Jill en Metje Bakker meemaakten in de nacht van 6 op 7 juli 2017 is onvoorstelbaar. Hun boerderij werd door de bliksem geraakt en geheel toevallig ook de woning van de buren. Beide panden brandden tot de grond toe af. Inmiddels woont het echtpaar Bakker weer op hun perceel in een portacabin. Ze zijn in afwachting van herbouw. Hoe kijkt het echtpaar terug op deze verschrikkelijke nacht? En wat zijn de verwachtingen voor de toekomst?

Wie het terrein van meneer en mevrouw Bakker oprijdt, wordt toch een beetje verdrietig. Links achter de grote hekken zijn de overblijfselen van de ingestorte woonboerderij. Een paar eeuwenoude stevige balken, kleine bakstenen muurtjes, de voordeur nog in het kozijn met daarop de naam 'Bakker'.

Alles is zwart
Maar vooral heel veel roet. Alles is zwart. De keukenmachine is nog te ontwarren op wat vermoedelijk het aanrecht was, de kruidenpotjes staan zwartgeblakerd in de kast. Het is bijna niet te geloven wat zich hier heeft afgespeeld.

Portacabin
Inmiddels wonen Jil en Metje in een soort portacabin aan de rechterkant van het perceel. De unit is netjes en ruim, ingericht met spulletjes van onder andere Marktplaats. Voor het echtpaar voelt het onderkomen wat klein. Ze zijn het niet gewend. De kleinkinderen kunnen niet meer logeren en een kerstmaaltijd met de hele familie paste al helemaal niet.

Dankbaar
Maar, zo zeggen ze zelf: 'We zijn vooral heel dankbaar. Dat het gelukt is dat we terug mochten komen op ons eigen plekje. En vooral dat Natuurmonumenten weer gaat herbouwen."

Lees verder in de digitale editieBoerderij ligt er nu zo bij.

De portacabin.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>