2017

Onze Eregalerij: de 'Personen van het Jaar'

  Mensen

REGIO - Het is inmiddels een mooie traditie: in de laatste edities van het jaar roepen de lokale nieuwsbladen van Enter Media de 'Personen van het Jaar' uit. Dit is de eregalerij van 2017.

Blaricummer van het Jaar
Marita Steenbeek

Zij is hét gezicht Het Vitus in Blaricum. Mede dankzij haar is er bijna elke dag wel iets te doen in dit sociaal-cultureel centrum. Marita is ook nog eens nauw betrokken bij het Kunstcafé Blaricum.

Bussumer van het Jaar
Bussum op IJs

Na de teleurstelling van het niet doorgaan van de editie van vorig jaar, staat het evenement dit jaar weer als een huis. Bussum op IJs is meer dan een ijsbaan: het is rond de feestdagen het sociale hart van Bussum dat klopt voor jong en oud.

Diemenaar van het Jaar
Kinderzomerspelen

Elke zomervakantie opnieuw leuke activiteiten voor basisschoolkinderen die niet op vakantie zijn of kunnen. Al meer dan 35 jaar populair en heel betekenisvol binnen de Diemer samenleving.

Eemnesser van het Jaar
Marian Roskamp

De verse maaltijden die Marian bereidt voor 55-plussers zijn een begin om van wijkcentrum De Bongerd weer een bruisende plek te maken.

Hilversummer van het Jaar
De vrijwilligers van De Lelie

Na de desastreuze brand die buurthuis De Lelie onbruikbaar maakte, richtten deze vrijwilligers zich op. Voor de diverse Lelie-clubjes werd tijdelijk onderdak gevonden en met veel positieve energie en toewijding wordt gewerkt aan de terugkeer van het geliefde buurthuis.

Huizer van het Jaar
Huizen voor Sint-Maarten

De Rotaryclubs Gooimeer en Huizen sloegen de handen ineen om met 65 (!) lokale inzamelingsacties in totaal 40.000 euro op te halen om daarmee de door de orkaan Irma getroffen Sister Marie-Laurence Primary School op Sint-Maarten weer op te bouwen.

Laarder van het Jaar
Ineke Hilhorst

Ineke nam het initiatief voor het 'Monument voor de Joodse kinderen' en het boek over de geschiedenis van het Joodse kindertehuis de Berg-Stichting, waarvan de bewoners door de nazi's zijn omgebracht.

Naarder van het Jaar
deMess

Het Cultureel Podium is pas vier maanden open, maar mag zich nu al verheugen in een enorme populariteit. Een groep vrijwilligers toverde de voormalige officiersmess om tot een sfeervol theater met een divers cultureel aanbod.

Weesper van het Jaar
Buurtkamer De Kastanje

Niemand hoeft alleen te zijn dankzij deze buurtkamer om de hoek. Dit jaar begonnen met eenvoudige maar belangrijke wijkactiviteiten: van soepmiddag tot taalcursus. Een instant succes en in deze tijden van vereenzaming van grote waarde.

IJburger van het Jaar
Sinan Kelebek

Met sport- en spelactiviteiten helpt Sinan jongeren uit de buurt op te leiden tot sportbegeleider.

Meer berichten